Tekirdağ Müftüsü Gürlen:

Tekirdağ Müftüsü Gürlen: -Bu memlekette Türk, Kürt, Roman, Çerkez ve Gürcüsü ile ne güzellikler var, gönüller bu güzellikleri kavrayabildiği zaman, inşallah Türkiyedeki insanlarımız mesut olacaktır (Fotoğraflı - Görüntülü)


TEKİRDAĞ (A.A) - Tekirdağ Müftüsü Mahmut Gürlen, Türk, Kürt, Roman, Çerkez ve Gürcüsüyle Türkiyenin farklı güzelliklere sahip olduğunu belirterek, Gönüller bu güzellikleri kavrayabildiği zaman, inşallah Türkiyedeki insanlarımız mesut olacaktır dedi.
     Gürlen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kuran kurslarına vatandaşların yoğun talep gösterdiğini belirterek, Aydoğdu Mahallesindeki Özgürler Kuran kursunda Kuran-ı Kerim ve dini eğitimin yanı sıra, kadın öğrencilerden oluşan Roman İlahi Gurubunun ilahi seslendirdiğini kaydetti.
     Bu memlekette Türk, Kürt, Roman, Çerkez, Gürcüsü ile ne güzellikler var diyen Gürlen, şöyle devam etti:
     Gönüller bu güzellikleri kavrayabildiği zaman, inşallah Türkiyedeki insanlarımız mesut olacaktır. Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Mehmet Görmez, bir süre önce Roman kardeşlerimizle ilgili bir demeç vermişti. Orada demişti ki, Bu insanlar bizim insanımız. Bu insanları da kucaklamalıyız, bu insanlara da gönlümüzü açmalıyız. Bu insanları hor görmemeliyiz. Biz işte burada bu numuneyi gösteriyoruz. Burada Kuranın ışığında bu değerli kardeşlerimizle birlik olduk ve çok güzel hizmetler sunmaya başladık.
     Kuran kursu bünyesinde kadınlardan oluşan Roman İlahi Gurubu kurduklarını belirten Gürlen, vatandaşların müzikal yetenekleri ile ilahileri de başarılı şekilde yorumladıklarını kaydetti.
    
     -İlahi Grubu etkinliklerde sahne alıyor-
    
     Özgürler Kuran Kursu Öğretmeni Nazan Tırpancı ise kursta sabah ve akşam olmak üzere iki bölümde 45 öğrenciye eğitim verdiklerini bildirdi.
     Kursta Kuran eğitimi ve dini bilgilerin yanı sıra farklı etkinlikler de düzenlediklerini anlatan Tırpancı, öğrencilerden oluşan Roman İlahi Grubu kurduklarını ve aşure etkinlikleri, hicri yılbaşı etkinlikleri ve Anneler Günü gibi etkinliklerde sahne alarak ilahi seslendirdiklerini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Yavuz Karaduman/Muhterem Erkul
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Tekirdağ Müftüsü Gürlen: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER