Teravih sonrası çaylar camiden

Teravih sonrası çaylar camiden -Erzurumda teravih namazının hatimle kılındığı Ramiz Efendi Camisinde namaz sonrasında cemaate semaver çayı ikram ediliyor -Palandöken Müftüsü Mustafa Baytar: -Ramazan ayının bir özelliği ve gü


ERZURUM (A.A) - Selami Küçükoğlu - Erzurumda teravih namazının hatimle kılındığı Ramiz Efendi Camisinde, namaz sonrasında cemaate, semaver çayı ikram ediliyor.
     Palandöken ilçesindeki caminin bahçesinde, üniversite öğrencilerinin gönüllü olarak hazırladığı çaylar, teravih namazından çıkan cemaatten ve çevredeki vatandaşlardan ilgi görüyor.
     İlçe Müftüsü Yakup Baytar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, insanların birbirlerine olan sevgisini, muhabbetini ve toplumsal kaynaşmayı arttırma adına cami bahçesinde böyle bir ortam oluşturulduğunu söyledi.
     Ramazan ayının, birliğin ve biraraya gelmenin zeminini oluşturduğunu kaydeden Baytar, şöyle konuştu:
     Erzurumda, ramazan ayı dolu dolu geçiyor. Ramazan ayının bir özelliği ve güzelliği de toplumsal kaynaşmanın birliğin, bir raya gelmenin zeminini oluşturmaktır. Bu nedenle bölgemizde 3 camide hatimle teravih namazı kılınmakta. Bunlardan birisi olan Ramiz Efendi Camisinin bahçesinde, vatandaşlar için bir muhabbet, bir kaynaştırma ortamı oluşturuluyor. Erzurumun kendine özgü semaver çayı da cami derneğinin imkanlarıyla vatandaşlara ikram ediliyor.
     Baytar, ramazan ayının güzelliğini ve dostluk havasını pekiştirme adına yapılan ikramların bölgede tek olduğunu ve diğer camilerde de yaygınlaşmasını amaçladıklarını belirtti.
    
     -Herkes birbirine hizmet etme yarışı içerisinde-
    
     Ramazan ayına özel olarak benzeri etkinlikleri devam ettireceklerini ifade eden Baytar, şunları kaydetti:
     Birlikteliğe ve kaynaşmaya vesile olması açısından bu tür etkinlikleri devam ettireceğiz. Camide yaklaşık 500-600 kişilik bir cemaatimiz oluyor. Teravih sonrası da ikram edilen bir çay burada bir rahmet sofrası, bir bereket sofrası, bir toplumsal kaynaşma sofrası haline dönüşüyor. Tek arzumuz diğer camilerde de benzeri uygulamalar olmasıdır. Burada bir hizmet yarışı var. Burada sadece bir kişinin oturup, diğerinin hizmet etmesi söz konusu değil. Yaş farkı gözetmeksizin, herkes birbirine hizmet etme yarışı içerisinde. Burada birbirimize hizmet etme yarışındayız.
     Baytar, caminin bünyesinde bulunan yurttaki üniversiteli öğrencilerinin de tüm özverileriyle çayların hazırlanmasında ve ikramında kendilerine yardımcı olduklarını söyledi.
    
     -Vatandaş ikramlardan memnun-
    
     Hatimle kılınan teravih namazı sonrası bir yandan kendilerine ikram edilen çayları yudumlayan vatandaşlar, diğer taraftan koyu bir sohbete dalıyor.
     Çay ikramının yapıldığını bilen farklı semtlerdeki vatandaşların da gelmesiyle cami bahçesinde renkli görüntüler oluşuyor.
    
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Teravih sonrası çaylar camiden Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER