TGF Başkanlar Konseyi Toplantısı

TGF Başkanlar Konseyi Toplantısı -TGF 40. Başkanlar Konseyi Toplantısı, Alanyada yapıldı -Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Atalay: -Şantaj haberciliği bitmiştir. Bunu çok net söylüyorum


ANTALYA (A.A) - Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) 40. Başkanlar Konseyi Toplantısı, Alanyada yapıldı.
     Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, ilçedeki bir otelde yapılan toplantının açılışındaki konuşmasında, gazetecilerin her ilde birkaç cemiyet yerine tek bir çatı altında birleşmesi gerektiğini belirtti.
     Gazeteciler arasında uzlaşma kültürünün geliştirilmesi gerektiğini dile getiren Atalay, Gelin bir çatı altında toplanalım. Kriterler koyalım, demokratik seçim yapmalım. Bunu, hile ve demokrasiye faul yapmadan yapalım. Ondan sonra siyasilerin demokrasiye uyup uymadıklarına bakalım. Bence meslektaşlarımızın, gazetecilerimizin, aydınlarımızın bunu başarması lazım. Önce illeri bir yek vücut yapalım dedi.
     Basın İlan Kurumu olarak Türkiyede şantaj haberciliğini bitirmeye kararlı olduklarını vurgulayan Atalay, şöyle konuştu:
     Şantaj haberciliği bitmiştir. Bunu çok net söylüyorum. İnsanlar gazete kurabilir. Bu bizim yetkimizde değil. Ancak Basın İlan Kurumundan ilan alacak gazetelerin hangileri olacağına biz karar veriyoruz. Bir geçiş süreci koyduk. Ancak kriterlerimizi mutlaka uygulayacağız. Eksikleri olanlar düzeltsinler istiyoruz. Gerçekten gazetecilik yapanlara hoşgörülü davranmaya devam edeceğiz, ama gazeteciliğin dışında her şeyi yapanlarla hiçbir işimiz olamaz. Bu konuda mevzuatımızda değişiklik yapıyoruz. İşi gücü gazetecilik olan ve bunun çilesini çeken insanlar bir araya gelsinler, kendi otokontrollerini yapsınlar. Diğer insanları çevrelerinde dışlasınlar. Bu konuda azami gayret sarf etmenizi arzu ediyoruz.
     TGF Genel Başkanı Atilla Sertel ise basın ve ifade özgürlüğü açısından Türkiyenin bütün değerlerinin alt düzeye olduğunu iddia etti.
     Gazeteci olarak bunları hak etmediklerini kaydeden Sertel, Basın ve ifade özgürlüğünde 171 ülke arasında 148inci sırada anılıyoruz. Bu hoş bir durum değil dedi.
     Alanya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Ali Dim de TGF Başkanlar Konseyi toplantısına 14 yıl aradan sonra ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını söyledi. 14 yıl önce 36 başkanın katıldığı toplantıya bugün 67 başkanın katıldığını belirten Dim, bunun federasyonun her geçen gün büyüdüğünün göstergesi olduğunu kaydetti.
    
     Muhabir: Mustafa Kurt
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber TGF Başkanlar Konseyi Toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER