Tiyatro sanatçısı Yenilmez, Rektör Laçineri ziyaret

Tiyatro sanatçısı Yenilmez, Rektör Laçineri ziyaret etti


ÇANAKKALE (A.A) - Tiyatro sanatçıAhmet Yenilmez, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçineri ziyaret etti.
     Yenilmez, ziyarette yaptığı açıklamada, Rektör Laçineri hem ekranlardan hem de köşe yazılarından takip ettiğini söyledi.
     İlmi ve medeni cesarete sahip birisiniz, sanatsal anlamda biz de sizden destek alıyoruz diyen Yenilmez, şöyle konuştu:
     Sizin burada, bu görevde olmanız bizler için büyük şans. Sanatın görevi toplumu terbiye etmekmiş gibi yanlış bir düşünce var. Sanat, toplumu terbiye edemez çünkü sanatçı zaten hayal gücü sınırsız olan insandır. Dizilerde, filmlerde hep sanat olmalı gibi algılanıyor. Oysa ki ilim ve sanat olarak birbirimizi iyi beslememiz gerekli. Benim, sizin aynanız olmam lazım. Bunun için de sizlerle, bilim adamlarıyla daha yoğun bir şekilde çalışmamız lazım.
     Yenilmez, Çanakkale Savaşlarının 100. yılı olması dolayısıyla yapılan Çanakkale 2015 hazırlıklarına katkı sağlamak istediğini belirterek, Burada 2015 ile ilgili bir koordinasyon merkezi oluşturulup, konsept belirlenmeli. Ülke içinden gelenlere Çanakkale ruhunu, ülke dışından gelenlere ise Türkiye ruhunu vermemiz gerekli. Öyle bir duruş sergilemeliyiz ki gelen, burası gerçekten başka bir yermiş desin. Çağın gereği olan iletişim, sanat ve sporu kullanmalıyız. Bu konuyla ilgili sizin talep edeceğiniz ne varsa elimizden geldiğince katkı sağlamaya hazırız diye konuştu.
     Rektör Laçiner ise 2015 yılıyla ilgili üniversite olarak çok büyük hayallerinin olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:
     Üniversite olarak 2015e dönük alt yapı çalışmalarımızı tamamlıyoruz. Tiyatro salonumuz yoktu. Güzel Sanatlar Fakültesi yeni binası içinde yer alan bir tiyatro salonu yapıyoruz. Salonun düzenlenmesinde devlet tiyatrolarından yakın teknik, destek ve danışmanlık hizmeti aldık. Eylül ayında açılışını yapacağız. Sizin de burada bir sahneniz var artık, bu şekilde değerlendirebilirsiniz. Aynı şekilde konferans salonları ve sergi alanları da oluşturmaya çalışıyoruz. Bunlar belki maddi alt yapı, ancak o olmayınca da 2015 faaliyetlerini Çanakkalede yapmak mümkün olamayacaktır. Sanatçı gözüyle sizin fikirleriniz bizler için çok önemli. Karşılık beklemeksizin her konuda üzerimize düşeni yaparız, ama sizin yaptığınız işlerde biz de paydaş olabilirsek çok seviniriz. 2015 çalışmalarında her türlü işbirliğine hazırız, her görüşe açığız.
     Laçiner, ziyaret sonunda Yenilmeze hediyeler verdi.
     Ziyaret, ÇOMÜ Türk Dünyası Değerlerini Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Burhan Sayılır ile rektör yardımcıları Prof. Dr. Şükriye Aras Hisar ve Prof. Dr. Hüseyin Özdemir de katıldı.
    
     Muhabir: Mehmet Bayer
     Yayıncı: Harun Kaymaz
<< Önceki Haber Tiyatro sanatçısı Yenilmez, Rektör Laçineri ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER