Tokat Belediyesindeki ihaleye fesat karıştırma iddiası

Tokat Belediyesindeki ihaleye fesat karıştırma iddiası -Belediye Başkanı Adnan Çiçek ve bazı belediye çalışanları, ihaleye fesat karıştırdıkları iddiasıyla haklarında açılan davada hakim karşısına çıktı (Fotoğraflı - Görün


TOKAT (A.A) - Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek ve bazı belediye çalışanları, ihaleye fesat karıştırdıkları iddiasıyla haklarında açılan davada hakim karşısında çıktı.
     Tokat Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya Çiçek ve 17 belediye çalışanı katıldı. İki sanığın katılmadığı duruşmada, Çiçekin ve belediye çalışanlarının savunması alındı. Duruşma ertelendi.
     Çiçekin, duruşmada hakkındaki iddiaları reddederek, sorumluğunun sadece imza atmaktan ibaret olduğunu söylediği öğrenildi.
     Tokat Belediye Başkan Yardımcısı Sefer Bayın, Vali Erdoğan Gürbüz Parkı ile Yeşilırmak sahilinde Tokat Belediyesince AB projeleri kapsamında hibe alınarak yaptırılan çalışmalarla ilgili çeşitli iddialarla savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu. Bayının, gereğinden fazla ihale yapıldığı, fazla para ödendiği ve işlerin eksik yapıldığı yönündeki iddialarının ardından Çiçek ve bazı belediye çalışanları hakkında dava açılmıştı.
    
     -Bayın basın mensuplarına açıklama yaptı-
    
     Duruşma öncesi adliye önünde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bayın, Belediye Başkanı Adnan Çiçek hakkında 24 Nisanda suç duyurusunda bulunduğunu hatırlatarak, Dava bugün Tokat Ağır Ceza Mahkemesinde başladı. Tabi ben bunun çözüm yolunun Tokat Belediyesinin içerisinde olmasını arzu ederdim. Fakat sayın başkan çözüm yolu olarak Tokat Belediyesini görmedi. Bize burayı gösterdi, biz de buraya geldik, adalete sığındık. Burası çözüm yolu değildir, adaletin tecelli edeceği yerdir. Çözüm yeri Tokat Belediyesidir diye konuştu.
     Belediyede çalıştırılmadan maaş aldığı yönündeki açıklamalarıyla gündeme gelen Bayın, çalıştırılmamasıyla ilgili de İçişleri Bakanlığına şikayette bulunduğunu anımsatarak, Bu çalıştırılmamam konusu sadece Sefer Bayının konusu değil. Çalıştırılmama konusu Türkiyenin meselesi, ülkenin meselesi. Çalıştırılmamam konusunda İçişleri Bakanlığı, belediye başkanı hakkında soruşturulmama izni vermiştir. Bunun yazısı bana dün tebliğ edildi diye konuştu.
     Çalıştırılmadan maaş aldığını belirten Bayın, bu duruma müdahale edilmesini istedi. Yetkililere seslenen Bayın, Bizler çalışmak istiyoruz, benim gibi bir dünya insan var. Lütfen bunları çalıştırın, bu ülkeye faydası olsun. Ben faydalı olmak istiyorum dedi.
    
     Muhabir: Zehra Aydın
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Tokat Belediyesindeki ihaleye fesat karıştırma iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER