Toyota Pazarlama ve Satış AŞ Üst

Toyota Pazarlama ve Satış AŞ Üst Yöneticisi Bozkurt: -2014-2015den sonra tekrar büyüme trendine giren bir otomotiv sektörü bekliyoruz -Corollanın Adapazarından, imalattan, banttan çıkması için heyecanla bekliyoruz


SAKARYA (A.A) - Toyota Pazarlama ve Satış AŞ Üst Yöneticisi (CEO) Ali Haydar Bozkurt, 2014-2015den sonra otomotiv sektörünün büyüme trendine girmesini beklediklerini söyledi.
     Bozkurt, Arifiye ilçesindeki Toyota Plazanın açılışında yaptığı konuşmada, her türlü sigorta hizmetleri ve kredi işlemlerinin Toyota bayilerinde yapılabildiğini belirterek, müşteri memnuniyetini birinci sıraya aldıklarını anlattı.
     Geçen yıl Türkiyede 864 bin hafif ticari ve binek otomobil satıldığını, bunun bir rekor olduğunu ifade eden Bozkurt, Türkiyedeki otomobil pazarının henüz gerçek potansiyelini yansıtmadığını dile getirdi.
     Bunun da sebebi özellikle son bir yıldır cari açıkla ilgili diyen Bozkurt, şöyle devam etti:
     Ekonomiyle ilgili hükümetin alması gereken bazı soğutma tedbirleri vardı. Zaten geçtiğimiz yıl o tedbirler devreye girmemiş olsaydı otomobil pazarı aslında bir milyon 100 bin adet, bir milyon 150 bin adet gibi, artık bir milyon adetin üzerinde bir rakama koşuyordu. Yılın ilk üç ayının seyri onu gösteriyordu ancak gerekçelerini bizim de çok iyi anlayıp desteklediğimiz, cari açıkla ilgili kalıcı önlemler alabilmek uğruna soğutma tedbirleri devreye girdi. Bizim de desteklediğimiz bir şey.
     Bozkurt, Türkiyede bir yıl iyi, bir yıl kötü giden, dalgalı ekonomik seyir görmekten yorulduklarına dikkati çekerek, özellikle 7-8 yıldır siyasi istikrarın getirdiği ortamla Türkiyenin ülke içinde ve dünyada daha stabil konuma gittiğini vurguladı.
     Türkiyenin kredi notunun artırıldığını anımsatan Bozkurt, Tüm bunlar hep kalıcı iyileştirmelere dönüştüğü zaman bugün normal potansiyelin yüzde 30-40 altında satıyor olmaktan çok muzdarip değiliz. Keşke olmasa ama amacını bildiğimiz için, daha kalıcı, stabil ekonomik ortam sağlanmak için yapıldığını bildiğimiz için soğutma tedbirlerini destekliyoruz. Genel olarak Avrupaya baktığınız da Türkiyenin konumu çok daha iyi çünkü biz çok iyi önlemler almışız şeklinde konuştu.
     Türkiyenin geleceğinin aydınlık olduğunu, gelecekte otomotiv sektörüne yansımalarının da olumlu olacağını anlatan Bozkurt, 2014-2015den sonra tekrar büyüme trendine giren bir otomotiv sektörü bekliyoruz. Önümüzdeki bir kaç yıl daha dikkatli gidilecek. Yine bu seyirde gidecek bir otomotiv pazarı bekliyorum. Bu yıl 800 binlere yakın bir rakam bekliyoruz. Mevcut koşullar böyle devam ederse gelecek sene de aşağı yukarı bunun gibi olacaktır diye düşünüyoruz ifadelerini kullandı.
     Bozkurt, Türkiyenin bölgesinin otomotiv üssü adayı olduğuna işaret ederek, Türkiyenin çok iyi mühendisler yetiştirdiğini söyledi.
    
     -Corolla, Türkiyede üretilecek-
    
     En kaliteli Toyotanın sıfır hatayla Sakaryada üretildiğine dikkati çeken Bozkurt, gelecek yılın ikinci yarısında Corollanın tekrar Türkiyede üretileceğini bildirdi.
     Karar için Toyotaya minnettar olduklarını vurgulayan Bozkurt, sözlerini şöyle tamamladı:
     Doğru bir karardı. Özellikle Türkiyede Corolla çok önemli ve Türkiyedeki fabrikanın kapasitesinin artırılması, kapasitesinden daha verimli faydalanmak doğru bir karardı. Bu karardan dolayı hepimiz çok memnunuz. Türkiyeye önemli bir katkı sağlayacağını düşünüyorum.
     Önümüzdeki yılın ikinci yarısında heyecanla bekliyoruz, Corollanın Adapazarından, imalattan, banttan çıkması için heyecanla bekliyoruz.
     Plazanın açılış kurdelesini Bozkurt, Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ve Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul kesti.
    
     Muhabir: Uğur Subaşı / Çağrı Turgut
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Toyota Pazarlama ve Satış AŞ Üst Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER