TPAOnun yatırım çalışmaları

TPAOnun yatırım çalışmaları -Adıyaman Bölge Müdürü Demir: -Bugün milyar dolarlar seviyesinde yatırım bütçemiz var ve milyar dolarlar seviyesinde yatırım yapıyoruz


ADIYAMAN (A.A) - Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Adıyaman Bölge Müdürü Halil Murat Demir, Bugün milyar dolarlar seviyesinde yatırım bütçemiz var ve milyar dolarlar seviyesinde yatırım yapıyoruz dedi.
     Demir, bölge müdürlüğünde düzenlediği basın toplantısında, 2015 yılına kadar petrol üretiminin dışında yurt içi ve yurt dışı yatırımlarının 2 milyar doları bulacağını belirtti.
     TPAOnun son 4-5 yıl içerisinde yatırımlarının artarak devam ettiğini aktaran Demir, şunları kaydetti:
     Kurumumuz kamu adına Türkiyenin gizli karbon potansiyelini belirleme, üretme ve rafineli olarak dağıtma işlevini görmektedir. 1954 yılından bu yana kanunun vermiş olduğu yetki ve imkanlarla petrol aramaya devam ediyoruz. 2000li yılların başında hem petrol fiyatlarının düşük olması, yükselen konumu gereği TPAOnun yatırım bütçesi oldukça düşük olduğu gibi rakamsal olarak bu oran 50 milyon seviyesindeydi. Son 10 yılda ülkemizin kalkınmaya öncelik vererek ekonomisinin düzelmesi sonucunda yatırıma ayırdığımız kaynak ve arama faaliyetlerimiz arttı. Bugün milyar dolarlar seviyesinde yatırım bütçemiz var ve milyar dolarlar seviyesinde yatırım yapıyoruz.
     Demir, petrol ararken bu konuda dünyada gelişen teknolojiyi de takip ettiklerini vurguladı. Türkiyenin petrol zengini bir ülke olmadığını ifade eden Demir, TPAOnun binden fazla üretim yapan kuyusu var. Kurumun günlük üretimi Batman, Adıyaman bölgesi dahil olmak üzere yaklaşık 35 bin varil civarında diye konuştu.
     Demir, ürettikleri her varil petrolle ekonomiye katkı sağladıklarını kaydetti.
    
     Muhabir: Hakan Furkan / Ahmet Caner Baysal
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber TPAOnun yatırım çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER