TPAO Genel Müdürü Mehmet Uysal:

TPAO Genel Müdürü Mehmet Uysal: -Hem Karadeniz hem de Akdeniz, yüksek potansiyeli itibarıyla Türkiyenin yoğun bir şekilde arama yapmasını gerektiren alanlardır -Adıyamanda şuanda 4 kuyumuzda aktif olarak sondaj yapılıyor


ADIYAMAN (A.A) - Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Genel Müdürü Mehmet Uysal, Hem Karadeniz hem de Akdeniz, yüksek potansiyeli itibarıyla Türkiyenin yoğun bir şekilde arama yapmasını gerektiren alanlardır dedi.
     Uysal, bir dizi incelemede bulunmak üzere geldiği Adıyamanda, Vali Mahmut Demirtaşı ziyaret etti. Burada AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Uysal, Adıyamanda ve denizlerde yapılan sondaj çalışmaları hakkında bilgi verdi.
     Sürdürülen petrol çalışmalarına ilişkin değerlendirmede bulunan Uysal, Adıyamanda 4 kuyuda sondaj çalışmasının bulunduğunu ifade ederek, Adıyamanda şuanda 4 kuyumuzda aktif olarak sondaj yapılıyor. Bu sondajlardan elde ettiğimiz neticelerle Adıyamanın petrol üretimini arttırmayı hedefliyoruz. İleride daha fazla kuyu açmak için de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu gezimizde de arazideki kuyularımızın hepsini ziyaret ettik. Oradaki arkadaşlarımızla durum değerlendirmesinde bulunduk dedi.
     Karadeniz bölgesindeki sondaj çalışmalarına ilişkin soru üzerine Uysal, birkaç firmayla çalışmaların yoğun şekilde devam ettiğini belirterek, şunları söyledi:
     Bildiğiniz gibi birkaç büyük firmayla çalışmalarımız yoğun şekilde devam ediyor. Bu firmalarla ortak çalışmalarımızı yaparak birer kuyu açmıştık. Bu kuyuların maliyetleri bu firmalar tarafından karşılandı. Daha sonra biz çalışmalarımızı TPAO olarak sürdürdük. En son Batı Karadenizde Istıranca Kuyusu-1de bir gaz keşfimiz olmuştu. Şimdi bu keşfin değerlendirme çalışmasını sürdürüyoruz. Belki 2 tane daha aynı alanda tespit kuyusu açarak bu gazın ekonomik boyutlarını tespit etmeye çalışacağız. Buradan elde ettiğimiz sonuçlarla Karadenizde, derin denizlerde sondaj aramalarımıza devam edeceğiz.
     Hem Karadeniz hem de Akdeniz yüksek potansiyeli itibariyle Türkiyenin yoğun bir şekilde arama yapmasını gerektiren alanlardır. Bu aramaları sürdürebilmek için de bir sismik gemi alma işlemlerine başlamıştık. Onu da bu yıl bitmeden inşallah tamamlayacağız. Sismik gemimizle Akdeniz ve Karadenizde de sismik hatlar yaparak yer altını aydınlatmaya çalışacağız. Daha sonra sondajlarla orada olan muhtemel potansiyeli yer yüzüne çıkarmaya çalışacağız. Yoğun bir şekilde denizlerimizde çalışmalarımız devam ediyor.
     Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş ise TPAO Genel Müdürü Uysalı ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
    
     Muhabir: Hakan Furkan - Mehmet Fatih Aslan / Orhan Çiçek
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber TPAO Genel Müdürü Mehmet Uysal: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER