Trabzon Valisi Kızılcık, KTÜ Rektörü

Trabzon Valisi Kızılcık, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Baykal ile görüştü


TRABZON (A.A) - Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal ile görüştü.
     Vali Kızılcık, Rektör Baykal ve beraberindeki rektör yardımcılarını makamında kabul ederek, bir süre görüştü. KTÜnün yeni rektörüne ve yardımcılarına görevlerinde başarılar dileyen Vali Kızılcık, daha önce şehir ve üniversite arasında oluşturulan iyi birlikteliğin artarak devam etmesi temennisinde bulundu.
     Şehir ve ülkelerin gelişmesinde, üniversite ve şehir dinamiklerinin önemli rol oynadığını belirten Vali Kızılcık, KTÜ, ülkemizin en köklü üniversitelerinden biri. Müesseseleşmiş kimliği olan üniversitemizin başta bilim konusunda olmak üzere, şehrimize ve ülkemize katkılar sağlamasına sizler liderlik edeceksiniz. Artık ülke ve şehirlerin gelişmesinde üniversite, şehir yönetimi, yerel yönetim, sivil toplum kuruluşu ve sanayi işbirliği büyük önem arz ediyor dedi.
     Kızılcık, bu alanlarda şehrin, bölgenin ve ülkenin kalkınması için bugüne kadar yapılan işbirliğini daha üst noktalara taşımanın gayreti içerisinde olunması gerektiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:
     Son dönemde şehrimizin ve üniversitemizin de katkıları ile hem bölgeye hem de ülkemize örnek olan projelere önderlik yapıldığını görüyorum. Bundan sonra bu liderlik ve önderlik daha farklı alanlarda fark edilir hale gelecektir. Başta siz değerli rektörümüz olmak üzere rektör yardımcılarımız ve akademisyenlerimizin katkıları ile şehrimizi, bölgemizi ve ülkemizi daha üst noktalara taşıyacağımıza inancımı ifade ediyorum.
     Rektör Prof. Dr. Baykal ise Vali Kızılcıkın üniversiteye olan destek ve katkılarını çok iyi bildiklerini belirterek, şöyle devam etti:
     Üniversitemiz çok güçlü bir kurum. Akademik çalışmalar yanında işbirliğine de önem veriyoruz. Son dönemde bir üniversitemiz yarışır olmaya başladı. Artık tek başına sadece üniversite içerisinde akademik faaliyet yürütmek yeterli olmuyor. Bölgemize ve şehrimize hizmet koyma noktasında her türlü çalışamaya hazırız. KTÜye sizin katkılarınız oldu, bundan sonra olacağına inanıyoruz. Bu birliktelik ve sinerji ile şehrimizi ve KTÜyü daha ileri taşırız.
     Vali Kızılcık, Rektör Baykala gümüş telkariden yapılmış fincan takımı hediye etti.
    
     Muhabir: Tuğba Yardımcı Mısır
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Trabzon Valisi Kızılcık, KTÜ Rektörü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER