Trabzonspor Teknik Direktörü Güneş:

Trabzonspor Teknik Direktörü Güneş: Bizim şehrimizin beklentisi çok süper bir takım olsun. Ben de onu arzu ediyorum, oyuncu da böyle istiyor


TRABZON (A.A) - Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Bizim şehrimizin beklentisi çok süper bir takım olsun. Ben de onu arzu ediyorum, oyuncu da böyle istiyor dedi.
     Güneş, yaptığı açıklamada, Orduspor karşısında aldıkları galibiyetle oyuncuların üzerindeki deplasmanda kazanamama baskısının azalacağını umduğunu, bunun da takımı olumlu etkileyeceğini belirtti.
     Trabzonsporun yapısının dış sahada kazanmaya daha yatkın olduğunu ancak bunu ligde kullanamadıklarını ifade eden Güneş, Orduspor karşısında aldığımız galibiyet, moral ve güven açısından önemliydi. Galibiyet, güven ortamı ve birlikteliği arttıracaktır. Biz bunu bu sene yansıtamadık. Çünkü bizden beklenen daha iyi futbol, daha iyi sonuç diye konuştu.
     Ligde topladıkları puan ve oynadıkları oyundan memnun olmadıklarını dile getiren Güneş, şunları söyledi:
     Tabi eksikliklerimiz var. Diğer takımları bilemem, onlar da aşağı yukarı bizimle aynı durumda görünüyorlar ama onları tartmak doğru değil. Trabzonspor, daha iyi futbol oynayacak oyunculara sahip, daha iyi sonuçlar alacak kadrosu var. Ama bunları sağlayamadık. Eleştirilen birçok oyuncunun dalgalanma geçirdiğini görüyoruz. Bir hafta forma giymiyor oyuncu ama kafasındaki o düşünce dağınıklığını toparlayınca etkisi oluyor. Olcan için yapılan eleştiriler Orduspor maçı için belki övgüyle yapılacak. Bütün mesele o güvensizliği üstünden atmasaydı.
    
     -Herkesin ortak olduğu bir lig-
    
     Teknik Direktör Güneş, ligde takımların puan açısından aralarında fazla fark olmamasının ligin göstergesi olduğunu belirtti.
     Güneş, şöyle devam etti:
     Aslında bu durum çok kaliteli bir lig olduğunu göstermiyor ama herkesin ortak olduğu bir lig. Alt sıraya baktığınız zaman bizim bulunduğumuz yer ile aşağıdaki takım arasında 6-7 puan, üste de 6 puan vardı. Biz eğer Medikal Park Antalyasporu yenmiş olsaydık ki yenebileceğimiz en rahat maçlardan biriydi 22 puanda olacaktık ama bu başarı sayılmazdı. 25 puan alsak da ben başarılı görmüyorum. Çünkü daha iyi oynayacağız, oynamalıyız. Onun için çalışacağız. Bütün bu sıkıntıları ben biliyorum. Onları yaşıyoruz, yaşayacağız. Bizim şehrimizin beklentisi çok süper bir takım olsun ben de onu arzu ediyorum. Oyuncu da böyle istiyor. Bunu vermeyince oyuncu da rahatsız oluyor, güvensiz oluyor. Devreye kadar puan farkını açtırmazsak bu kadrodaki iyi oynayan oyuncularla iyi kadro oluşturursak çok daha iyi sonuçlar alırız.
    
     -İdmandaki oyuncu benim oyuncumdur-
    
     Güneş, Kulüp Başkanı Sadri Şenerin takımdan ayrılacak oyuncular arasında saydığı Vittekin maç kadrosunda yer almasını değerlendirdi ve takımdan gidecek oyuncularla ilgili söylentilere açıklık getirdi.
     Ellerindeki oyuncuların kendi oyuncuları olduğunu vurgulayan Güneş, şunları kaydetti: Kimin gideceğini nereden bileceğiz. Gidebilir tabi kadromuz geniş ama o gider diye bir kural yok. Kendi gider biz göndeririz, şimdiden bilemezsin. İhtiyacım varsa Vitteki koyacağım oyuna. Gidebilir de tabi. Gitsin, kalsın bu muhakeme kamuoyunda zaten oluşur. Ben kadroyu yaparken gazetelerde okuyorum o gidiyor, bu kalıyor diye. Benim bunlarla ilgim yok. İdmana çıkan oyuncu benim oyuncumdur. İhtiyacım olabilir her oyuncuya onlara para veriyoruz. Profesyonellik bu kadar basit değil. Başkan da ben de beyanat versem o hakkımız yok. Oyuncu idmana çıkıyorsa gidene kadar bizim oyuncumuzdur. Direkt oynayan, yeni gelen oynamayan oyuncularımız var. Vittek de dahil sezon başında 6-7 tanesine söylemiştim talep olursa değerlendirilebilir diye. Çünkü kadroya hepsi giremiyor. Zaman her şeyi gösterecek.
    
     -Federasyonla ilgili konuşmak doğru değil-
    
     Güneş, karşılaşmalarının Pazartesi gününü daha çok denk gelmesine ilişkin olarak ise Federasyonla ilgili konuşmak doğru değil. Federasyonun o kadar işi var ki. O kadar büyük yanlışlar yapıldığı için bu küçük yanlışların üzerinde durmayı doğru bulmuyorum. Konuşarak kimseyi eleştirip baskı altına almak doğru değil. Hakemlerle ilgili konuşanlar var. Kime göre neye göre bunlar günümüzün konusu değil artık, bana göre çağ dışı kaldı. Konuşmak sadece geyik muhabbeti olur diye konuştu.
    
     Muhabir: Selçuk Kılıç
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Trabzonspor Teknik Direktörü Güneş: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER