Trafik Haftası kapsamında Vali Şahine brifing

Trafik Haftası kapsamında Vali Şahine brifing verildi


MALATYA (A.A) - Malatya Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünce, Trafik Haftası ve "Kemer Altındayım Güvendeyim" projesi kapsamında Vali Şahine brifing verildi.
     Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Cumhuriyet Başsavcısı Muzaffer Sayın, 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Orhan Erdim, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aygün, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Dursun Geçer, Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü Cenk Elbe ve Polisevi Müdürü Namık Ayranın da katıldığı toplantıda, Trafik Denetleme Şube Müdürü Müslüm Kahraman, brifing sundu.
     Kahraman, 6-12 Mayıs Trafik Haftasında düzenlenecek etkinlikler kapsamında trafik stantlarının açılacağı, resim ve şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilerle yılın trafik personeli ve sürücülerine ödüller verileceği, çeşitli promosyon ve el broşürlerinin dağıtılacağı, bazı okullarda öğrencilere ve MOTAŞ sürücülerine "Sürücü ve Yaya Eğitim Semineri" düzenleneceği ve konuyla ilgili Emniyet Müdürlüğü personeli ve Malatya Belediyesi Sanat Merkezi Tiyatro Kulübü üyelerince tiyatro gösteri gerçekleştirileceğini kaydetti.
     Hafta dolayısıyla hayata geçirilecek "Kemer Altındayım Güvendeyim" projesi kapsamında "Sürücü ve Yaya Eğitim Seminerleri"nde temel trafik eğitimi, hız, emniyet kemeri ve kask kullanımı konularına vurgu yapılacağını ifade eden Kahraman, nisan ayında 10 bin 814 sürücü üzerinde emniyet kemeri kullanımını tespit etmek amacıyla yapılan sayım sonucu, kemer kullanım oranının yüzde 24,5 olduğunun tespit edildiğini kaydetti. Kahraman, Kasım - Aralık aylarında tekrar sayım yapılarak artış oranının tespit edileceği bildirildi.
     Trafik Denetleme Şube Müdürü Kahraman, ayrıca kent merkezindeki parkmetre uygulaması, uygulamada karşılaşılan sorunlar ve alınması gereken tedbirleri dile getirdi.
     Vali Şahin de trafikte insan hayatı için önemli kurallardan birinin emniyet kemeri, diğerinin de hız olduğunu belirterek, "Sürücüler emniyet kemeri takar ve hız kurallarına uyarlarsa, kazalarda ölüm ve yaralanma olayları ciddi oranda azalacaktır" dedi.
     Trafik kazalarını önlemenin sadece polisiye yöntemlerle ve altyapı sorunlarını çözmekle mümkün olmadığını vurgulayan Şahin, sürücüler ve yayaların trafik kurallarına uymada sorumluluk sahibi olması gerektiğini ifade etti.
    
     Muhabir: Malatya
     Yayıncı: Tuba Karahan
<< Önceki Haber Trafik Haftası kapsamında Vali Şahine brifing Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER