TTSO heyeti, Türkiyenin Batum Başkonsolosu Arıkanı

TTSO heyeti, Türkiyenin Batum Başkonsolosu Arıkanı ziyaret etti


TRABZON (A.A) - Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) heyeti, Türkiyenin Batum Başkonsolosu Engin Arıkanı ziyaret etti.
     TTSOdan yapılan yazılı açıklamada, TTSO Meclis Başkanı Ali Osman Ulusoy, TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Meclis Başkan Yardımcısı İbrahim Nalbant, Yönetim Kurulu Üyesi Adnan Sağlam ve Genel Sekreter Hakan Gürhanın, Arıkanı ziyarette bulunduğu belirtildi.
     Gürcistanda yapılan seçimlerin ve ortaya çıkan sonucun Türkiye ile Gürcistan ilişkilerini etkilemeyeceği vurgulanan açıklamada, Arıkanın şu ifadelerine yer aldı:
     Türkiye ile Gürcistan arasındaki ilişkiler hep iyiye doğru gelişme gösteren bir seyir izledi. Bizler bunun en yakın gözlemcileri olduk. Bu ilişkilerin ulaştığı zirvede, uygulamada, geçen sene 10 Aralık tarihinde başlayan kimlikle geçiş uygulaması oldu. Türkiyenin başka hiçbir ülkeyle olmayan bu uygulamada, geçen seneye göre buraya gelen vatandaşlarımızın sayısını yüzde 120 artırmış durumda. Sadece kara sınır kapısından, geçen sene ilk altı ayda 252 bin kişi buraya gelmişti. Bu sene ilk altı ayda gelen kişi sayısı 558 bin kişiye ulaştı ve bu rakama Temmuz ve Ağustos dönemi dahil değil. Bu iki ayı da katarsak sayı elbette ki çok artmış, belki milyonu bulmuştur. İki ülke arasında bu kadar yoğun bir ilişki var.
    
     Muhabir: Meltem Yılmaz
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber TTSO heyeti, Türkiyenin Batum Başkonsolosu Arıkanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER