TÜBİTAKtan Bursa BTMye 40 milyon lira

TÜBİTAKtan Bursa BTMye 40 milyon lira destek -Başbakan Yardımcısı Arınç, Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe ve TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Demir, protokol imzaladı -Arınç: Türkiyede örnek olacak Bilim ve Teknoloji Merkezimize


BURSA (A.A) - Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezine (BTM) 40 milyon lira destek sağladı. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Necati Demir, konuya ilişkin protokolü imzaladı.
     Arınç, BTMde düzenlenen protokol töreninde yaptığı konuşmada, AK Parti hükümeti döneminde Ar-Geye çok yüksek bir pay ayırdıklarını belirterek, 11 yıl önce sıfır noktasında olan bu payların bugün itibarıyla katrilyonları geçtiğini söyledi. Sanayinin geliştirilmesi, üniversitelerde ciddi araştırmalar yapılması, TÜBİTAK kaynaklarının zenginleştirilmesinin hükümetlerinin temel hedefleri arasında bulunduğunu vurgulayan Arınç, şunları kaydetti:
     Ben de Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu üyesiyim. Kurulumuz 6 ayda bir toplanıyor ve gündemindeki maddeler konusunda karar alıyor ve her defasında yapılan işlerin tekrar bir test edilerek, onun önündeki hedefler açıklanıyor. Başbakanımız bugüne kadar bu kurulun çalışmalarını hiç ihmal etmedi. Gündemi ne kadar yoğun olursa olsun, kurulun başkanı sıfatıyla bütün toplantılara katıldı. Bu kurulun içinde rektörlerimiz var, sivil ve askeri kanattan bilim ve teknolojiyle ilgili kurumların başkanları var. Özel sektör temsilcileri var. Özel sektöre de Ar-Ge desteği ve proje desteği veriliyor. Benim katıldığım toplantılarda çok önemli firmalar, inovasyon ve araştırma karşılığında TÜBİTAKtan maddi destekler alıyorlar.
     Arınç, Bursada da Büyükşehir Belediyesinin çok önemli bir adım attığını ve bir Bilim ve Teknoloji Merkezi kurduğunu belirterek, Türkiyede örnek olacak Bilim ve Teknoloji Merkezimize hükümetimizin kararıyla önemli bir kaynak aktarılıyor. Şüphesiz pek çok büyükşehrimizde bu işin yapılması karşılığında, bu kaynak takdim edilecek. 40 milyon liralık kaynak küçümsenecek bir kaynak değildir dedi.
     Büyükşehir Belediyesi, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve TÜBİTAK arasında bu tür çalışmaların yapılıyor olmasının ise önemli bir nokta olduğuna dikkati çeken Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Çocuklarımızın, gençlerimizin, yeni mucitler gerçekleştirmek üzere yapılacak çalışmalara ışık tutacağına inanıyorum. Zaten mayıs ayının başında genç mucitlerimizin yeni gelişmeler karşısında neler düşündüklerini de hep beraber görmüş olacağız. Bilim ve Teknoloji Merkezimizin, merkezde 2 milyona, genelde 3 milyona yaklaşan nüfusuyla da Bursamıza çok hayırlı katkılarda bulunacağına inanıyorum. Çünkü eğitim seviyesi Bursada çok yüksek. Üç üniversitemiz var, onlarca, ilkokul, ortaokul ve lisemiz var ve eğitim çağında 10 binlerce öğrencimiz var. Dolayısıyla o öğrencilerimizin birer parlak insan olarak mesleğine atılması, yeni gelişmelere karşı duyarsız kalmaması, zihni, zekasını geliştirmesi, bu tür merkezlerin kurulmasıyla mümkün olabilecek. Bu destekten çok öncesinde, Büyükşehir Belediyemiz bu gerçeği görmüş ve merkezimizi kurmak için kolları sıvamıştı. Şimdi devletimizin desteğiyle de inşallah bazı eksiklerini tamamlama imkanı bulacak. TÜBİTAK geçmişte yine vardı, ama fonksiyonunu kaybetmiş bir teşkilatımızdı, şimdi hamdolsun 11 senedir TÜBİTAK da yeni ve genç başkanıyla birlikte, böylesine genç başkan vekilleriyle ve bilim kurullarıyla Türkiyenin ufkunu ve önünü açıyor.
     Arınç, Büyükşehir Belediyesi ve TÜBİTAKı katkılarından dolayı kutladı.
    
     Muhabir: Haluk Yüksel
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber TÜBİTAKtan Bursa BTMye 40 milyon lira Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER