Tunceli Emniyet Müdürlüğü, uçurtma şenliği düzenledi

Tunceli Emniyet Müdürlüğü, uçurtma şenliği düzenledi -Emniyet Müdürü Yılmaz: Bu tepeler, uçurtma tepeleri olmalı


TUNCELİ (A.A) - Tunceli Emniyet Müdürlüğü, Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek İçin Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı kapsamında uçurtma şenliği düzenledi.
     Esentepe Mahallesindeki hakim tepede bulunan Polis Özel Harekat Kontrol Noktası altında atış poligonu olarak kullanılan alanda düzenlenen şenlik, renkli görüntülere sahne oldu.
     Alana kurulan trambolinde gönüllerince eğlenen öğrencilere, tişört, USB bellek ve kumanda edilebilir uçurtma hediye edildi. Rüzgar olmadığı için uçurtma keyfi yaşayamayan çocuklar, son dönemin popüler şarkısı Gangnam Style eşliğinde polis memurlarıyla dans etti. Öğrencilere, etkinlikte sucuk ekmek ikram edildi.
     Tunceli Emniyet Müdürü Hayati Yılmaz, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Şu an K-2 noktasındayız. Bu noktanın güvenlik amaçlı olduğunu buradaki çocuklarımız, hepimiz biliyoruz. Maalesef Tuncelinin her tepesinde kontrol noktalarımız var. Bu kontrol noktalarımızın varlığını çocuklarımız, gençlerimiz sorgulasınlar istiyoruz dedi.
     Bu tepelerin uçurtma tepeleri olması gerektiğini belirten Yılmaz, Bu yavrularımız da çok büyük keyif alarak buraya geldiler. Fakat bugün meteorolojiden aldığımız rüzgar var raporuna rağmen rüzgarın olmadığını gördük, biraz mutsuzuz. İnşallah bundan sonra gençlerimiz, yavrularımız kendilerine hediye edilen uçurtmalarla buraya çıkıp özgürce uçurtma uçururlar. Bir başka tehlike de gençliğimiz için gerçek alem hazır duruyorken, sanal aleme dalıp gitmeleri. Biz gençliğimizi sanal alemden de birazcık olsun uzaklaştırmayı hedefledik ifadelerini kullandı.
     Gerçek alemin, sanal alemden çok daha güzel, sıcak, faydalı ve geleceğe yönelik olduğunu anlatan Yılmaz, bu tür etkinliklerin devam edeceğini söyledi.
     Şenliğe katılan çocuklardan Ayça Sivrikaya ise uçurtma şenliği düzenlendiği için mutlu olduğunu belirterek, İl Emniyet Müdürlüğünün düzenlediği etkinlik için buraya geldik. Yedik, içtik, eğlendik dedi.
     Etkinliğin yapıldığı yerin uçurtma alanı olmasını istediklerini ifade eden Sivrikaya, Çünkü yerlere baktığımızda hep kurşunlar görüyoruz. Buranın böyle değil de daha canlı, daha renkli olmasını, uçurtma yeri olmasını istiyoruz diye konuştu.
     Öğrencilerden Sude Yılmaz da bu tür etkinliklerin devam etmesini istediklerini belirterek, Bize hediye edilen uçurtmalarla rüzgar olursa gökyüzü rengarenk olacak. Burası uçurtma şenlik yeri olsun dedi.
    
     Muhabir: Haydar Toprakçı
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Tunceli Emniyet Müdürlüğü, uçurtma şenliği düzenledi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER