Tünel çalışmaları sırasında mezar kalıntısına rastlandı

Tünel çalışmaları sırasında mezar kalıntısına rastlandı -Konak Tüneli projesinin Bahri Baba Parkı tarafındaki çalışmaları sırasında mezar kalıntıları ve kemik parçaları bulundu -İzmir Kültür ve Turizm Müdürü Ediz: Buluntular a


İZMİR (A.A) - İzmir Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz, Konak Tüneli çalışmaları sırasında mezar kalıntısı ve kemik parçalarına ulaşıldığını ancak bu parçaların arkeolojik veya tarihi buluntu niteliğinde olmadığını bildirdi.
     Ediz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bahri Baba Parkı tarafındaki çalışmaların başlangıcı sırasında bulunan mezar kalıntısı ve kemik parçalarının uzman ekipçe incelemeye alındığını belirtti.
     Konunun Kültür ve Turizm Bakanlığına bildirildiğini ifade eden Ediz, Buluntular arkeolojik ve tarihi nitelikte, işleri aksatacak durumda değil. Çalışmaların müze müdürlüğü denetiminde yürütülmesi, ulaşılacak tarihi buluntu olursa o an gerekli müdahalenin yapılması, arkeolojik değerlerin kurtarılarak çalışmaların sürdürülmesi üzerinde hemfikir olundu dedi.
     Ediz, bulunan mezar kalıntısının Musevilere ait olduğunun değerlendirildiğini dile getirerek, şu bilgileri verdi:
     Bölgede bir dönem Musevi vatandaşlar barınmış. Ama büyük mezarlık kalıntısı şeklinde bir şey bulunmadı. Şu an için bir mezarlık durumu söz konusu değil. Olursa da kurtarma çalışmalarıyla uygun mekanlara taşınarak buradaki çalışmalar devam eder diye düşünüyoruz. Bilimsel çalışma süreciyle beraber inşaat süreci devam edecek.
     İzmir Musevi Cemaati Başkanı Jak Kaya ise 1900lerin başında Bahri Baba Parkının olduğu yerde bir Musevi Mezarlığının bulunduğunun bilindiğini kaydederek, Konuyu müze müdürlüğü ile görüşeceğim. Eğer mezarlığa ait mezar taşı ve kemikler bulunmuşsa taşınması söz konusu olabilir diye konuştu.
    
     Muhabir: Halil Şahin / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Tünel çalışmaları sırasında mezar kalıntısına... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER