Turgut Özalın zehirlendiği iddiaları

Turgut Özalın zehirlendiği iddiaları -Anavatan Partisi Genel Başkanı Çelebi: -Cumhurbaşkanı Turgut Özalın zehirlenerek öldürüldüğünü her zaman söyledik ve söylemeye de devam edeceğiz -Hükümetimizden de Cumhurbaşkanımızda


KIRIKKALE (A.A) - Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi, Cumhurbaşkanı Turgut Özalın zehirlenerek öldürüldüğünü her zaman söyledik ve söylemeye de devam edeceğiz dedi.
     Kentteki bir etkinliğin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çelebi, Turgut Özalın ölümüy ilgili karanlıkta kalan kısımların Cumhurbaşkanı Abdullah Gülün üstün gayretleri ve çabası ile bu noktaya geldiğini belirterek, Özalın zehirlenerek öldürüldüğü kanısının toplumun her kesiminde yaygın bir biçimde dillendirildiğini söyledi.
     Bugün yapılan açıklamaların ise bu işin biraz daha soğutulmaya çalışıldığı izlenimini verdiğini ifade eden Çelebi, şöyle konuştu:
     Nasıl bir netice çıkarsa çıksın kamuoyu vicdanını bastıramayacaktır. Kamuoyunda merhum Cumhurbaşkanı Özalın zehirlenerek öldürüldüğü kanaati oluşmuştur. Bundan sonra yapılacak her türlü açıklama kamuoyunun vicdanını bastırmaya yeterli bir açıklama olmayacaktır. Biz bundan önceki açıklamalarımızda da söyledik. Cumhurbaşkanımız Abdullah Gülün işlerin bu noktaya gelmesinde büyük emekleri olmuştur. Bundan sonraki gayretlerini de bekliyoruz. Özellikle bizim muhalefet partisi olmamız, toplumda sesimizin çok fazla çıkmaması bu konuda Sayın Cumhurbaşkanımızın gayretlerini önemli kılıyor. Kamuoyu vicdanı iyi okunmalıdır. Özalın ölümüyle ilgili konular gidebildiği yere kadar gitsin ve araştırılsın. Hatta Adli Tıp Kurumu ile eş değer sayılabilecek Avrupadaki ülkelerde de bu testlerin yapılması ve sonuçlarının açıklanmasını istiyoruz. Sağlam ve sonuç alıcı bir cevap bekliyoruz.
     Merhum Turgut Özalın zehirlenerek öldürüldüğünü her zaman söylediklerini ve söylemeye devam edeceklerini belirten Çelebi, Bu olayın aydınlatılmasını bekliyoruz. Adli Tıp Kurumunun açıklamaları bizi tatmin etmemiştir. Sonuna kadar bu işin takipçisiyiz. Hükümetimizden de Cumhurbaşkanımızdan da kamuoyu vicdanını tatmin edecek şekilde bu işin üzerine gitmelerini istiyoruz. dedi.
    
     Muhabir: Emrah Yaşar / İsmail İçer
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber Turgut Özalın zehirlendiği iddiaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER