Turist sayısında yüzde 0,5lik artış yaşandı

Turist sayısında yüzde 0,5lik artış yaşandı -AKTOB Ar-Ge birimi tarafından hazırlanan 9 aylık turizm verilerine göre, Türkiyeye gelen turist sayısında yüzde 0,5lik artış yaşandı


ANTALYA (A.A) - Akdeniz Turistik Otelciler Birliğinin (AKTOB) Ar-Ge birimi tarafından hazırlanan verilere göre, yılın 9 aylık döneminde Türkiyeye gelen turist sayısında yüzde 0,5lik artış kaydedildi.
     AKTOBdan yapılan yazılı açıklamaya göre, 2011 yılının 9 aylık döneminde 25 milyon 625 bin kişinin ziyaret ettiği Türkiyeye, bu yıl aynı dönemde yüzde 0,5lik bir artışla 25 milyon 756 bin yabancı ziyaretçi geldi. Geçen yılın 9 aylık dönemiyle yapılan karşılaştırmada, Akdeniz çanağında en hızlı artış, yüzde 26,9 ile Mısırda yaşanırken, İspanyada ise geçen yılın aynı dönemine göre artış yüzde 3,8 olarak gerçekleşti. Yunanistanda ise geçen yılın 9 aylık dönemine oranla turist sayısı yüzde 2,4 azaldı.
     İspanyaya 9 aylık dönemde gelen yabancı ziyaretçi sayısı 46 milyon 965 bin kişiye ulaşırken, aynı dönemde Mısır 8,8 milyon, Yunanistan ise 10 milyon 301 bin kişi tarafından ziyaret edildi.
     Türkiyeyi ziyaret eden turistlerin ülke profillerine göre ise yılın 9 aylık döneminde Alman pazarı yüzde 5,7, Rusya pazarı ise yaklaşık yüzde 3 büyüdü. İngiltere pazarında yaklaşık yüzde 6lık bir düşüş gözlenirken, Avusturya, Fransa, İtalya gibi Avrupa ülkelerinden gelişlerde ise gerileme oldu. Öte yandan İran ve Suriyeden gelişlerde de yüzde 35 dolayında düşüş yaşandı.
    
     Muhabir: Bekir Bektaş / Güç Gönel
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Turist sayısında yüzde 0,5lik artış yaşandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER