Türk Dünyası Kültür Başkenti ulaşımında Devrim

Türk Dünyası Kültür Başkenti ulaşımında Devrim -Vali Koçdemir: 2013 yılında Türkiyenin ilk Türk Dünyası Kültür Başkenti olacak Eskişehire gelecek olanların, kent içi ulaşım hizmetlerinde ilk yerli otomobil Devrimden yararl


ESKİŞEHİR (A.A) - Oktay Özden - Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir, 2013 yılında Türk Dünyası Kültür Başkenti olmaya hazırlanan kentte ilk yerli otomobil Devrimin taksi olarak kullanılması için çalışma yaptıklarını bildirdi.
     Aynı zamanda Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı olan Koçdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Eskişehirin ilklerin kenti olduğunu söyledi.
     Birçok ilkin Eskişehirde gerçekleştiğini belirten Koçdemir, Türkiyenin ilk Türk Dünyası Kültür Başkenti biziz. Bu ilklerden biri de, ilk yerli otomobil Devrimin Eskişehirde yapılmış olması. Fizibilite çalışmalarını yaptırdık, yaklaşık maliyetlerini çıkarttık. İnşallah, realize edeceğiz. Bu Devrim otomobillerinin taksi olarak hizmet etmesini sağlamak istiyoruz. Şu anda lisansları, onayları alınmış bir aracın şasisi üzerine Devrim arabasının kaportasını, döşemesini, kadranını yerleştirmeyi planlıyoruz. 2013 yılında Eskişehire gelecek olanların, kent içi ulaşım hizmetlerinde ilk yerli otomobil Devrimden yararlanıp seyahat edebilmelerini arzuluyoruz. Bu da zannediyorum, Eskişehire olan ilgiyi önemli ölçüde artıracak projelerden biri olacaktır dedi.
     Koçdemir, 2013 yılını, Eskişehirin tanıtımı bakımından bir fırsat olarak değerlendirdiklerini kaydetti.
     Bu çerçevede ilk akla gelenin, Yunus Emre etkinliklerinin boyutunun daha da genişlemesi ve daha küresel bir boyutta ele alınması olduğunu ifade eden Koçdemir, şöyle konuştu:
     Geçen sene New Yorka, Washingtona Yunus Emre Oratoryosunu götürmüş, bir hafta müddetçe dünyanın 26 noktasında Yunus Emreyi tanıtmıştık. Bu sene Yunus Emre Türbesi etrafında bir çevre düzenlemesi yaparak, orayı iç açıcı, güzel bir yer haline getireceğiz. Bu vesileyle bu yılın temasının da Yunus Emrenin Nasihatler Kitabı (Risalet-ün Nushiyye) olduğunu ifade etmek isterim. Okullarımız ve diğer etkinliklere katılacak olanlar, bu tema çerçevesinde hazırlanacaklar. Yine üç yılda bir yaptığımız bilimsel çalışmanın bu seneki konusu, Yunusa ve Günümüze Tesirleri ile İmam Maturidi ve Hoca Ahmet Yesevi olacaktır. Bunları da enine boyuna inceleyip, Yunusa ve günümüze tesirlerini ortaya koyacağız.
     Koçdemir, öte yandan Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı Yönetim Kurulunca 2013 yılının maskotu olarak Nasrettin Hocanın seçildiğini açıkladı.
     Bu maskot çerçevesinde özellikle hedef kitle 8-18 ve 18-30 yaş arası insanların hoşuna gidecek Nasrettin Hoca ile ilgili çok sayıda etkinlik ve ürün geliştirileceğini vurgulayan Koçdemir, Ayrıca Seyyit Battal Gazinin yeni nesiller ve yurt dışında tanınmasıyla ilgili yayın, yapım çalışmaları gerçekleştirmek istiyoruz. Buna benzer şekilde, bugün dahi Balkanlardan çok sayıda insan tarafından türbesi ziyaret edilen Şeyh Şucaeddin Hazretlerini de önce anlayıp, sonra başkalarına tanıtmak istiyoruz. Eskişehirin mutfağından musikisine, tarihinden sanayi yapılanmasına kadar pek çok husus, önümüzdeki yıl tanıtım ve anlama bakımından gündeme getirilecektir ifadelerini kullandı.
    
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Türk Dünyası Kültür Başkenti ulaşımında Devrim Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER