Türk Polis Teşkilatının 168. yıl dönümü

Türk Polis Teşkilatının 168. yıl dönümü -AK Parti Bayburt Milletvekili Özbek: "Önemli görevleri başarıyla yerine getiren polis teşkilatımıza müteşekkiriz"


BAYBURT (A.A) - AK Parti Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, önemli görevleri başarıyla yerine getiren polis teşkilatına müteşekkir olduklarını bildirdi.
     Özbek, Türk Polis Teşkilatının 168. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, çağdaş devlet olmanın en önemli gereklerinden birinin insan hak ve özgürlüklerinin önündeki engellerin kaldırılması ve hukukun üstünlüğü prensibinin sosyal ve siyasal alanda egemen kılınması olduğunu belirtti.
     Çağdaş devlet için yaşamsal öneme sahip bu temel ilkelerin uygulamaya geçirilmesinde Türk Polis Teşkilatının çok önemli rolü olduğunu ifade eden Özbek, şöyle devam etti:
     "Gücünü halktan ve kanunlardan alan Türk polisimiz, görevini her zaman fedakarca yapmış, gerektiğinde canını hiçe sayarak ulvi görevlerini yerine getirmiş, toplumumuzun güvenini ve takdirini kazanmıştır. Ülkemizin geleceği açısından çok önemli olan huzur ve sükunun demokratik kurallar içinde sağlanmasını, hür ve serbest ortamın sürdürülmesini temin etmek polisimizin görevleri arasındadır.
     Özbek, demokrasinin yaşamasının, diğer özgürlüklerin yanında ancak toplumda huzur ve güvenliğin sağlanmasıyla mümkün olduğunu vurgulayarak, Şunları kaydetti:
     "Demokrasisi ve ekonomisi güçlü bir Türkiyede Emniyet Teşkilatımız da güçlü olacaktır. Böyle bir değerlendirme ülkemize, insanımıza büyük katkılar sağlayacağı gibi devletimizin tüm kurumlarına teşkilatımıza ve polisimize saygının ve güvenin artmasına da sebep olacaktır. Önemli görevleri başarıyla yerine getiren polis teşkilatımıza müteşekkiriz. Görevlerini kahramanca yerine getirirken şehit olan polislerimizi rahmetle anıyor, görev başındaki polislerimize ve değerli ailelerine selam ve saygılarımla birlikte başarı dileklerimi iletiyorum."
    
     Muhabir: Fatih Mehmet Özcan
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber Türk Polis Teşkilatının 168. yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER