Türk polis teşkilatının kuruluşunun 168. yılı

Türk polis teşkilatının kuruluşunun 168. yılı -Kırşehir Emniyet Müdürlüğünün düzenlediği törenlerde, Türk polis teşkilatının kuruluşunun 168. yılı kutlandı


KIRŞEHİR (A.A) - Türk polis teşkilatının kuruluşunun 168. yılı, Kırşehirde düzenlenen törenle kutlandı.
     Kırşehir Emniyet Müdürü Mustafa İncebayın eski Valilik binası önündeki Atatürk anıtına çelenk bırakmasıyla başlayan program Anıt Meydanında devam etti.
     Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan törende konuşan İl Emniyet Müdürü Mustafa İncebay, teşkilatın sosyal yönü ağır basan çok yönlü ve toplumsal iş birliğine dayanan uygulamalara yöneldiğini söyledi.
     Güvenlik hizmetlerinin uzun ve köklü bir hizmete dayandığını ifade eden İncebay, şöyle dedi:
     "Türk polis teşkilatı demokratik ve sosyal hukuk devletinin kişi hak ve özgürlüklerinin, insan haklarının, vatanın bölünmez bütünlüğünün ve milletin bağımsızlığının devamı ve bekası için çağdaş görev anlayışıyla hizmetini sürdürmektedir. Teşkilatımızın bu gelenekte kazandığı en büyük güç, toplumsal değişim paralelinde geliştirdiği yenilme çalışmasıdır. Polisin temel görevi kamu düzenini korumak, devamlılığını sağlamak, toplumu ve bireyleri suça karşı korumaktır. Temel hak ve hürriyetlerin kullanılabildiği ve huzur ortamının sağlanması bu görevin sağlıklı yürütülmesine bağlıdır. Polis bu görevini idari önleyici fonksiyonlarıyla yerine getirir. Ancak var olan kamu düzeni işlenen suçlar sebebiyle zaman zaman ihlal edilir. Bu istisnayı durumlarla mücadele edebilmek ve suç faillerini yasaların önüne çıkarmak polisin görevidir" diye konuştu.
     Konuşmanın ardından hafta dolayısıyla şiir, kompozisyon ve resim dalında derece yapan öğrencilere hediyeler verildi.
     Daha sonra, Kırşehir Polis Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin düzenlendiği kortej yürüyüşü ve emniyet birimlerine ait araçların geçit töreni yapıldı.
     Vatandaşlardan yoğun alkış olan kutlamalar, Emniyet Müdürü İncebayın makamında tebrikleri kabul etmesiyle sona erdi.
     Programa, Kırşehir Vali Vekili Serdar Polat, Kırşehir Garnizon Komutanı Jandarma Albay Türker Yılmaz, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kudret Saylam, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Şahin ve çok sayıda davetli katıldı.
    
     Muhabir: Aykut Aktaş
     Yayıncı: Abdullah Yıldız
<< Önceki Haber Türk polis teşkilatının kuruluşunun 168. yılı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER