Turkcell 6. Elçiler Zirvesi

Turkcell 6. Elçiler Zirvesi -Genel Müdür Yardımcısı Acar: -Bin 226 mağazamızla müşterilere eşsiz deneyim yaşatmak için çaba gösteriyoruz -Türkiyede akıllı cihaz satış oranı yüzde 63 iken, Turkcell iletişim merkezlerinde b


ANTALYA (A.A) - Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Hulusi Acar, Bin 226 mağazamızla müşterilere eşsiz deneyim yaşatmak için çaba gösteriyoruz dedi.
     Acar, Antalya EXPO Centerdaki Turkcell 6. Elçiler Zirvesinde düzenlediği basın toplantısında, zirveye Türkiyenin 81 ilinden 5 bin çalışanın katıldığını söyledi. Acar, çalışanlarının bu zirveyle takım ruhu kazandığını, yeni ürünlerle ilgili bilgi aldıklarını kaydetti.
     Turkcellin bu eğitimlerle takım olma ruhunu kazandığını anlatan Acar, deneyimi nasıl eşsiz hale getirebileceklerini düşündüklerini dile getirdi. Müşterilerin farkına varmadıkları ihtiyaçlarına bile çözümler bulabilecek bir yapıya kavuşmak istediklerine dikkati çeken Acar, Bin 226 mağazamızla müşterilere eşsiz deneyim yaşatmak için çaba gösteriyoruz. Diyarbakırda da Edirnede de aynı hizmeti veriyoruz. 103 bin 500 metrekareye yakın bir alanda müşterileri ağırlıyoruz. Turkcell iletişim merkezi dışında küçük tabir edilen 16 bin 796 noktada da hizmet veriyoruz. Bu yaygınlık aynı nüfusta olan başka ülkelerde yok. Müşteriler bize her an ulaşabiliyor diye konuştu.
     Turkcell iletişim merkezlerinin yüzde 83ünün ana caddelerde, yüzde 14ünün alışveriş merkezlerinde, yüzde 3ünün ise diğer bölgelerde olduğunu bildiren Acar, mağazaların yüzde 74ünün perakende ticaret alanlarında olduğunu ifade etti.
     Acar, artık mağaza içlerini güzelleştirmek için çaba gösterdiklerini vurgulayarak, İstanbulda bu konseptte 4 iletişim merkezi açtıklarını, burada öğrendikleri deneyimleri bütün mağazalara yayıp aynı hizmet kalitesini yaşatarak eşsiz müşteri deneyimine yolculuk yapmayı amaçladıklarını söyledi.
     Türkiyede satılan akıllı cihaz satış oranında Turkcellin önemine dikkati çeken Acar, şöyle konuştu:
     Türkiyede akıllı cihaz satış oranı yüzde 63 iken, Turkcell iletişim merkezlerinde bu oran yüzde 81. İletişim merkezlerimizde 3Gli telefon satılma oranı ise yüzde 99. İletişim merkezleri insanların hayatında önemli yer tutmaya başladı. 3 yılda 650 milyon kez mağazalarımız ziyaret edildi ve 375 milyon işlem yapıldı. Dünya çapında bu kadar ziyaret edilen ve işlem yapılan mağaza sayısı çok az. Bu durum Türkiyenin genç nüfusunu, teknolojiye olan merakı ve hizmetimizin kalitesini ortaya koyuyor.
    
     -Engellilere yönelik çalışmalar-
    
     Turkcell iletişim merkezlerinde engellilerin daha kolay hizmet almaları için çalışmalar yaptıklarını anlatan Acar, İşitme Engelliler Federasyonuyla işbirliği yaparak 225 çalışanlarının işaret dili öğrendiğini, bu çalışanların engellilere hizmet vermeye başladığını kaydetti.
     Acar, Bir çalışanımız kayınvalidesi işitme engelli olduğu için işaret dili öğrenmişti. Bu sayede mağazaya gelen işitme engelli kişiye yardım etti. Bunu duyunca harekete geçerek eğitim çalışmalarına başladık. Bu hikayeyi anlatan reklam filmi de çektik. Yakında yayınlanacak. Reklam filminde kayınvalidesi için bu dili öğrenen çalışanımız oynadı diye konuştu.
     Bir gazetecinin Mağazaları teknoloji marketine çevirme düşünceniz var mı şeklindeki soru üzerine Acar, Teknoloji marketi deyince insanların aklına televizyon ve beyaz eşyalar geliyor. İletişim teknolojisi deyince ise biz geliyoruz. Vizyonumuzu iletişim teknolojileri üzerine kurduk. Teknoloji ürünlerinin sergilendiği yer değil de belki büyük metrekarelerde iletişim teknolojilerinin sergilendiği mağazacılık anlayışı düşüncemiz olabilir. Ama sadece teknoloji mağazacılığı bizim işimiz değil dedi.
     Acar, kapsama alanı açısından dünyada bir numara olduklarını ifade etti.
     Acarın konuşmasının ardından komedyen Cem Yılmaz, zirveye katılan Turkcell çalışanlarına stand-up gösterisi sundu.
     Zirvenin 16 Martta sona ereceği bildirildi.
    
     Muhabir: Süleyman Elçin
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Turkcell 6. Elçiler Zirvesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER