Türkiye Barolar Birliği Başkanı Coşar:

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Coşar: Barolar Birliği olarak düşüncemiz, Türkiyedeki baroları gerek donanım gerek araç gereç, gerekse avukat evleri ve sosyal tesisler bakımından güçlendirmek, onlara destek vermektir


GÜMÜŞHANE (A.A) - Türkiye Barolar Birliği Başkanı Vedat Ahsen Coşar, Türkiyedeki baroları donanım, araç gereç, avukat evleri ve sosyal tesisler bakımından güçlendirmek istediklerini belirtti.
     Coşar, Gümüşhane-Bayburt Bölgesi Baro Başkanlığınca yaptırılan Avukat Ali Günday Odası, Avukat Murat Öztekin Konferans Salonu ve Gümüşhane Adli Yardım Başkanlık Odasının açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye Barolar Birliğinin güçlü olmasının baroların güçlü olması ile mümkün olacağını belirtti.
     Barolar Birliği olarak düşüncemiz, Türkiyedeki baroları gerek donanım gerek araç gereç gerekse avukat evleri ve sosyal tesisler bakımından güçlendirmek, onlara destek vermektir diye konuşan Coşar, şunları söyledi:
     Bu amaçla 20ye yakın baromuza avukat evi ve sosyal tesis kazandırdık. 77 baromuza hizmet aracı verdik. Bütün barolarımıza ihtiyaçları ölçüsünde donanım yardımı yapıyoruz. Avukatların tedavi giderleri ile ilgili 120 bin liraya kadar sağlık yardımı desteği veriyoruz. Sağlık yardımının alanını biraz daha genişlettik. Eş ve çocukları da sisteme dahil ettik. Yılda 120 lira ödenerek sağlık yardımından istifade edilmesi sağlandı. Önümüzdeki yönetim kurulu toplantımıza yeni bir öneri ile gideceğiz. Yönetim kurulunda da kabul görürse Türkiyedeki bütün barolarda çalışan personelimizi bu sağlık yardımı kapsamına almayı hedefliyoruz.
     Avukat Murat Öztekin ise yaptırdığı konferans salonuna 7 yıl önce bürosunda öldürülen eski Baro Başkanı Ali Gündayın adının verilmesini talep ederek, Günday için bir dakikalık saygı duruşunda bulunulmasını istedi. Öztekinin talebi üzerine açılışa katılan AK Parti Gümüşhane Milletvekili Kemalettin Aydın, Gümüşhane Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Aslantaş, Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Selim Eren, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Coşar ve avukatlar, 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu.
    
     -Günday için yaptırılan anıt mezarın açılışı-
    
     Coşar ve beraberindekiler daha sonra, 25 Temmuz 1995de ofisinde uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülen eski Baro Başkanı Ali Günday için yaptırılan anıt mezarın açılışını yapmak üzere merkeze bağlı Boyluca köyüne gitti. Açılış törenine, Ali Gündayın eşi Türkan Günday ve kuzeni Hasan Günday da katıldı.
     Hasan Gündayın yaptığı duanın ardından konuşan Coşar, her ölümün erken ölüm olduğunu belirterek, Ali Günday 34 yaşında vefat etmiştir. O yaşta vefat etmek çok daha erken bir ölüm. Ayrıca vefat etmek değil öldürülmüş olması, hem Türkiyedeki barolar için, hem Türkiyedeki meslektaşlarımız için gerçekten çok büyük bir acı olmuştur. Ben öldürüldüğü günü hatırlıyorum. Hepimiz acı içerisinde olduk. Türkiye Barolar Birliği olarak kendisinin fikri mirasçısıyız. Onu öldüren zihniyeti, Türkiye Barolar Birliği Başkanı olarak, avukat olarak kınıyorum, lanetliyorum diye konuştu.
     Gümüşhane-Bayburt Bölgesi Baro Başkanı İsmail Taştan ise Ali Gündayın baroyu en güzel şekilde temsil ettiğini kaydederek, Günday başkanın bıraktığı yerden aynı yoldan devam ediyoruz. Onun yapmış olduğu, söylemiş olduğu sözlerin tamamıyla arkasındayız. Aynı izi takip etmekteyiz. Baro başkanımızı öldüren insanları, öldüren zihniyeti şiddetle, nefretle, kinle kınadığımı ifade etmek istiyorum dedi.
     Konuşmaların ardından Coşar, Ali Gündayın eşi Türkan Günday ile bir süre sohbet etti.
    
     Muhabir: İbrahim Özdemir / Asena Akçay
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Türkiye Barolar Birliği Başkanı Coşar: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER