Türkiye Kuru Meyve İhracatçı Birlikleri Sektör

Türkiye Kuru Meyve İhracatçı Birlikleri Sektör Kurulu Başkanı Alharal: Yapacağımız tanıtım çalışmalarıyla 2023 yılı için belirlediğimiz 3 milyar dolarlık ihracat hedefini 4 milyar dolara çıkarıyoruz


İZMİR (A.A) - Türkiye Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçı Birlikleri Sektör Kurulu Başkanı Eli Alharal, Kuru Meyve Tanıtım Grubunun çalışmalarıyla 2023 yılındaki kuru meyve ihracat hedefini 3 milyar dolardan 4 milyar dolara çıkardıklarını bildirdi.
     Ege İhracatçı Birliklerinden (EİB) yapılan yazılı açıklamada, Türkiyenin yüzyılı aşkın bir süredir ihraç ettiği ve ihracatında dünya lideri olduğu çekirdeksiz kuru üzüm, kuru kayısı, kuru incir ve antep fıstığından elde edilen dövizi arttırmak isteyen kuru meyve ihracatçılarının Kuru Meyve Tanıtım Grubunu kurdukları belirtildi.
     Türkiye Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçı Birlikleri Sektör Kurulu Başkanı Eli Alharal, bugüne kadar ağırlıklı olarak Avrupa Birliği ülkelerine ihracat yaptıklarını, Kuru Meyve Tanıtım Grubunun kurulmasıyla birlikte ilk etapta ekonomileri güçlü ve nüfusları fazla olan Japonya, Çin, Hindistan ve Rusyayı hedef pazar olarak belirlediklerini ifade etti.
     İkinci aşamada ise Endonezya, Malezya, Brezilya, Amerika Birleşik Devletleri ve Güney Koreye yoğunlaşacaklarını ifade eden Alharal, açıklamada şu görüşlere yer verdi:
     2,5 milyarı aşkın insanın yaşadığı bu 4 ülkede (Japonya, Çin, Hindistan ve Rusya) düzenlenen gıda fuarlarına katılarak tanıtım etkinlikleri yapacağız. Bu ülkelerde ürünlerimizle ilgili tadım etkinlikleri düzenleyeceğiz ve sağlık açısından son derece faydalı olan ürünlerimizi tanıtarak, tüketimini arttıracağız.
     Kuru meyve sektörü olarak şu anda yıllık 1,4 milyar dolarlık ihracat yapıyoruz. Tanıtım Grubumuzun yıllık yaklaşık 1 milyon dolarlık oluşacak bütçesi ile yapacağımız tanıtım çalışmalarıyla 2023 yılı için belirlediğimiz 3 milyar dolarlık ihracat hedefini 4 milyar dolara çıkarıyoruz. 4 milyar dolar ihracat rakamına ulaşacağımızdan hiç şüphemiz yok.
    
     Muhabir: Efsun Yılmaz / Ramazan Ercan
     Yayıncı: Hamdi Ateş
<< Önceki Haber Türkiye Kuru Meyve İhracatçı Birlikleri Sektör Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER