Türkiye

Türkiye-Amerika Sivil Havacılık Konferansı (2) -Dışişleri Bakan Yardımcısı Koru: -"THY ile iş birliği yaparak uygulamaya geçirdiğimiz e-vize uygulaması 94 ülkeyi kapsıyor. İnternet üzerinden birkaç dakikada vize alma imkanı sağladık"


İZMİR (A.A) - Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru, THY ile iş birliği yaparak uygulama geçirdikleri e-vize uygulamasının 94 ülkeyi kapsadığını belirterek, "İnternet üzerinden birkaç dakikada vize alma imkanı sağladık" dedi.
     Koru, Swiss Otel Grand Efeste düzenlenen Türkiye-Amerika Sivil Havacılık Konferansının açılışında yaptığı konuşmada, Türk dış politikasının küresel ölçekte etkin yapıya kavuştuğunu belirtti.
     Aynı konferansı geçen yıl Afrika ülkelerinin katılımıyla gerçekleştirdiklerini anımsatan Koru, Türkiyenin dış ilişkilerinde Afrikanın büyük önem taşıdığına buradaki büyükelçilik sayısının 12den 34e çıktığına dikkati çekti. Ankarada büyükelçiliği bulunan Afrika ülkesi sayısının ise 25e yükseldiğini dile getiren Koru, TİKAnın bu kıtadaki faaliyetlerini artırdığını ve ticaret hacminin 23 milyar dolara ulaştığını vurguladı.
     Ekim ayında 2. Türkiye-Afrika Ortaklığı Zirvesinin tertiplenmesinin planlandığını ifade eden Koru, bir süre önce uygulamaya giren e-vizeye ilişkin THY ile iş birliği yaparak uygulamaya geçtiğimiz e-vize uygulaması 94 ülkeyi kapsıyor. İnternet üzerinden birkaç dakikada vize alma imkanı sağladık" dedi.
     Koru, konferansa katılan Amerika ve Afrika temsilcilerinden İzmirin EXPO 2020 adaylığına destek istedi.
    
     -THY 260 uçak siparişi verdi-
    
     THY Genel Müdürü Temel Kotil ise turizm rakamlarında Türkiyenin dünyada altıncı sırada yer aldığını belirtti.
     Hükümetin havacılığa büyük önem verdiğini dile getiren Kotil, bu yıl 46 milyon yolcu taşıdıklarını ve Avrupada en iyi havayolu seçildiklerini ifade etti.
     Yolcu kapasitesi 150 milyon olan havalimanının yapılacağı İstanbulun transit geçiş noktası olduğunu ifade eden Kotil, 270 uçağı bulunan THYnin 260 uçak siparişi verdiğini hatırlattı.
     Kotil, 2020de Avrupanın en büyük uçak kapasitesine sahip şirketi olacağız. Her şey parayla olmuyor, felsefe de önemli. Yolcular bizim için çok önemli. Geçen yıl 46 milyon patronumuz oldu. Onları memnun kılmaya çalıştık. Avrupada en iyi hava yolu seçildik" diye konuştu.
     (Bitti)
    
     Muhabir: Ramazan Ercan
     Yayıncı: Sabri Çelebioğlu

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER