TZOB Genel Başkan Vekili Sorman:

TZOB Genel Başkan Vekili Sorman: Ülkemiz bir tarım ülkesi olmasına rağmen ve mensupları para kazanamamasına rağmen ülkemizde yaklaşık 45, 50 milyar dolar civarında tarımsal israf söz konusudur


TOKAT (A.A) - Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkan Vekili Nuri Sorman, Ülkemiz bir tarım ülkesi olmasına rağmen ve mensupları para kazanamamasına rağmen ülkemizde yaklaşık 45, 50 milyar dolar civarında tarımsal israf söz konusudur dedi.
     Sorman, Tokat Ziraat Odasında gerçekleştirilen toplantıda, il ve ilçe ziraat odaları başkanlarıyla bir araya geldi. Sorman, burada yaptığı konuşmada, TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktarın direktifleri doğrultusunda gelişmiş ülkelerde olduğu gibi tarım politikalarının sivil toplum örgütleri vasıtasıyla uygulanmasını temin için tüm illeri dolaştıklarını, bu illerde tarımsal sorunlar üzerine yapacakları görüşmelerde ortaya çıkan sonuçları rapor haline getirerek ilgili kurumlara vereceklerini söyledi.
     Çeşitli sebeplerden dolayı dünyada tarım alanlarının azalmasının söz konusu olduğunu, bu nedenle tarım sektörünün dünyada stratejik bir önem kazandığını ifade eden Sorman, Gelişmiş ülkelerde tarım sektöründe çalışan insanlar bizden daha iyi bir seviyede ve tarımlarını da sürdürülebilir bir seviyede devam ettirmektedirler. Ülkemize baktığımız zaman ise bu ülke insanını, gelen turistleri besleyen, çeşitli sektörlere ham madde sağlayan, hizmet sektörüne dahi hizmet veren tarım sektörümüzün maalesef ayaklar altında olduğunu görmekteyiz. Sıcakta ve soğukta tarlada aileleri ile birlikte çalışan mensuplarımız maalesef emeklerinin karşılığını alamamaktalar. Bu ülkede uygulanan tarım politikalarının artık değişme noktası gelmiştir dedi.
     Türkiyede tarımsal israf yapıldığını öne süren Sorman, Ülkemiz bir tarım ülkesi olmasına, mensupları para kazanamamasına rağmen ülkemizde yaklaşık 45-50 milyar dolar civarında tarımsal israf söz konusudur. Bu israfları önlemek, hem mensuplarımızın kazançlarını arttırmak, hem de ülke ekonomisine daha fazla katkıda bulunmak için bu toplantıyı düzenlemiş bulunuyoruz dedi.
     Sorman, çalışmalarının, hükümet ile diyalog haline geçtiklerinde olumlu bir sonuç vereceğini tahmin ettiklerini belirtti.
     Konuşmanın ardından Tokat Ziraat Odası Başkanı Ahmet Dökülen, Sormana plaket takdim etti.
    
     Muhabir: Zehra Aydın / Ömer Fansa
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber TZOB Genel Başkan Vekili Sorman: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER