Çözüm süreci

Çözüm süreci -AK Parti Gaziantep Milletvekili Tayyar: -(Çözüm süreci) Şehitlerimizin yakınlarını, gazilerimizin hassasiyetlerini bilerek onları da göz ardı etmeden, onları da kucaklayarak, Türkiyenin de geleceğini kurtarmak adına b


GAZİANTEP (A.A) - AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, çözüm sürecine ilişkin, Şehitlerimizin yakınlarını, gazilerimizin hassasiyetlerini bilerek onları da göz ardı etmeden, onları da kucaklayarak, Türkiyenin de geleceğini kurtarmak adına biraz da risk alarak yola devam etmemiz gerekiyor dedi.
     Tayyar, AK Parti Gaziantep İl Danışma Kurulu Toplantısında, memleketin terörden çok acılar çektiğini, gözyaşı döktüğünü belirtti.
     Bugün 50-60 bin civarında şehit ve gazi bulunduğunu hatırlatan Tayyar, şunları kaydetti:
     Bu kadar kan dökülmüş bir coğrafyada bu mesele 3-4 günde çözülemez. Ama şunu da biliyoruz; acılarımızı yarıştırarak, gözyaşlarımızı tokuşturarak biz bu meseleyi çözemeyiz. Ama şunun da fakındayız. Yani şehitlerimizin yakınlarını, gazilerimizin hassasiyetlerini bilerek onları da göz ardı etmeden, onları da kucaklayarak, Türkiyenin de geleceğini kurtarmak adına biraz da risk alarak yola devam etmemiz gerekiyor. Çünkü bu memleketin geleceğini kurtarmak istiyorsak Türkiye bir büyük devlet olacaksa Kürt meselesini çözmeden asla büyük bir devlet olamaz. Bugüne kadar bu memlekette sırf terörle mücadelede, teröristle mücadelede ve terörizmle mücadelede 500 milyar doların üzerinde kaynak israf etti.
     Birkaç gün önce bir gazetede İmralıda yapılan görüşmelerin sözde birtakım tutanakları yayımlandı diyen Tayyar, bu bilgi sızdırmasının tümden sürecin sabote edilmesine yönelik bir girişim olduğunu ifade etti.
     PKKnın bugün sadece İmralı ve Kandilden ibaret bir yapılanma olmadığına dikkati çeken Tayyar, Dünyanın 36 ülkesinde örgütlenmiş neredeyse çok uluslu bir şirkete, bir holdinge dönmüş bir büyük yapıdır. Bu sadece Abdullah Öcalanın, Murat Karayılanın iradesiyle de aşılabilecek ve tasfiye edilebilecek bir durum değildir. Bunun içerisinde bölgede hevesi olan, iddiası olan, Türkiye üzerinden hesabı olan her ülkenin bir şekilde müdahil olacağı bir süreçtir diye konuştu.
     Pariste PKKlı 3 kadının öldürülmesine de değinen Tayyar, şu ana kadar tüm bu provokatif girişimlerin Türkiyenin sağ duyulu çabalarıyla önlendiğini aktardı.
     Bir gazetede İmralı tutanakları diye çarşaf çarşaf birtakım bilgilerin aktarıldığını dile getiren Tayyar, konuşmasını şöyle sürdürdü:
     Oraya baktığınızda Sayın Başbakanımızı rencide eden, AK Partiyi böyle aşağılayan birtakım ifadelerin olduğu unsurlar gazeteye manşet olarak sunulmuş. Haberi dikkatlice okuduğumuzda aslında buradaki gerçek niyeti çok iyi okuyor ve biliyorsunuz. Şimdi orada bu laf salatasını geçtiğiniz zaman yani işin o söylem boyutunu aştığınız zaman ortada bir şey kalmıyor. Abdullah Öcalanın dile getirdiği tek bir şey var. Diyor ki, Anayasada bireyler özgürce kendini Türkiye Cumhuriyetinin vatandaşı olarak görüyorsa, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olabilir. Bu zaten bizim daha önce hazırladığımız anayasa değişikliği metninde var. Bu metin, bu ifade 1876 Osmanlı Anayasasında var.
     Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın kırmızı çizgileri çektiğini, Tek devlet, tek bayrak ve tek millet dediğini hatırlatan Tayyar, barış sürecinin olumlu bir şekilde sonuçlanmasını arzu ettiklerinin sözlerine ekledi.
     AK Parti Gaziantep İl Başkanı Ahmet Uzerin de bir konuşma yaptığı toplantıya, AK Parti milletvekilleri Derya Bakbak, Nejat Koçer, Halil Mazıcıoğlu, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Menderes Karaduman ile partililer katıldı.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek / Ahmet Caner Baysal
     Yayıncı: Murat Taydaş

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER