Uçakla rekabet edemeyen otobüs firmaları, Iraka

Uçakla rekabet edemeyen otobüs firmaları, Iraka yöneldi -Diyarbakırdaki otobüs firmaları, uçak bilet fiyatların ucuzlamasının ardından düşen yolcu sayısının telafisini Iraka başlattıkları seferlerle gidermeye çalışıyor -Diyarba


DİYARBAKIR (A.A) - Nurten Aslan - Diyarbakırdaki otobüs firmaları, talep üzerine her gün düzenli olarak Irakın Dohuk, Erbil ve Süleymaniye kentine sefer düzenleniyor.
     Türkiye ile Irak arasındaki ticari ilişkilerin yoğun olması ve Türkiyedeki birçok firmanın Irakta yatırım yapması sonucu özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesinde çok sayıda kişi, Irakın çeşitli kentlerinde çalışıyor. Iraka gidiş gelişlerin artması üzerine otobüs firmaları da her gün düzenli olarak bu ülkenin çeşitli kentlere sefer düzenliyor.
     Otobüs firmaları Iraka yönelerek, bir yandan bu ülkeye gitmek isteyenlerin talebi karşılarken diğer yandan da ucuz uçak bilet fiyatları nedeniyle azalan yolcu sayılarını telafi etmeye çalışıyor.
     Diyarbakır Otobüsçüler Derneği Başkanı Aydın Özgen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uzun zamandan bu yana Türkiyede ulaşım konusunda haksız bir rekabetin olduğunu savunarak, hava yollarının ucuz biletle yolcu taşımaya başlamasından sonra artık kara taşımacılığının yavaş yavaş önemini kaybetmeye başladığını söyledi.
     Bu nedenle Diyarbakırda yurt içi seferlerini düzenleyen merkezi firmaların istenilen performansı bulamayınca haklı olarak kendilerine yer ve zemin aramak zorunda kaldığını kaydeden Özgen, bu nedenle Iraka yönelik başlatılan seferlerin sürdüğünü bildirdi.
     Otobüs firmaları ayakta kalabilmek için mecburen yeni arayışlara girişti. Diyarbakırdan her gün Irakın Erbil, Dohuk ve Süleymaniye kentine sefer var diyen Özgen, bazı firmaların seferlerinin bir süre önce başladığını, bazı firmaların da sefer açmak için hazırlık yaptığını kaydetti.
     Iraka sefer için talep olduğuna dikkat çeken Özgen, Yol uzunluğu yaklaşık 11-15 saat sürüyor. Yaklaşık 70 liraya yolcular Iraka gidebiliyor. Diyarbakırdan her gün 2 veya 3 sefer yapılıyor. Ayrıca, bölgede Van ve Mardinden de Iraka sefer yapan firmalar var dedi.
    
     -Gürcistan ve Azerbaycana seferler başlayacak
    
     Öz Diyarbakır Firması Müdürü Şaban Doğmuş da yolcuların yoğun talebi üzerine Iraka sefer başlatmayı planladıklarını, yaklaşık 3 aydır yolculardan bu konuda yoğun bir istek bulunduğunu belirtti.
     Önümüzdeki ay Irak seferlerinin başlayacağını, bu konuda Ulaştırma Bakanlığına başvurduklarını bildiren Doğmuş, düzenli yolcu taşıma belgesi B1 belgesi aldıklarını aktardı.
     Gelecek ay seferlere başlayacaklarını söyleyen Doğmuş, konuşmasına şöyle devam etti:
     Iraka sefer açma konusunda herhangi bir sıkıntı yaşamıyoruz. Yurt içi seferlerinde zorlanıyoruz. Uçak bilet fiyatlarını ucuz olması nedeniyle biz de bu açığımızı kapatmak amacıyla Iraka sefer başlattık. Iraka yoğun bir ilgi var. Açığımızı bu yolla kapatmayı düşünüyoruz. İlerde Gürcistanın Batum kentine ve Azerbaycanın başkenti Baküye de sefer düzenlemeyi planlıyoruz.
    
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Uçakla rekabet edemeyen otobüs firmaları, Iraka Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER