UİB Koordinatör Başkanı Gençoğlu:

UİB Koordinatör Başkanı Gençoğlu: -Otomotiv Test Merkezinin Antalyaya kayması kentimize haksızlık olur


BURSA (A.A) - Uludağ İhracatçılar Birliği (UİB) Koordinatör Başkanı Orhan Gençoğlu, Otomotiv Test Merkezinin Antalyaya kayması kentimize haksızlık olur dedi.
     DOSABSİADdan yapılan açıklamaya göre, Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İşadamları Derneği (DOSABSİAD) Başkanı Selim Yedikardeş ile bazı yönetim kurulu üyeleri, Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB) Koordinatör Başkanı Orhan Gençoğlunu makamında ziyaret etti.
     Sanayinin ihtiyaç duyduğu nitelikli çalışan sıkıntısının gündeme getirildiği ziyarette, kurulması planlanan otomotiv test merkezi de konuşuldu.
     Otomotiv Test Merkezi için Antalyanın işin takipçisi gibi göründüğünü kaydeden Gençoğlu, bu önemli yatırımın Bursaya kazandırılması için sivil toplum örgütlerinden, kamu kurum ve kuruluşlarına kadar tüm kesimlerin bir bütün halinde hareket etmesi gerektiğini ifade etti.
     Bugüne kadar otomotiv sanayisinde Bursanın hep ilkleri yaşadığını belirten Gençoğlu, Bursamız otomotiv endüstrisinde ana ve yan sanayi kuruluşlarıyla, üretim esnasında yarattığı katma değer ve ihracat yönünden Türkiyenin merkezi ve teknolojinin en üst seviyede olduğu bir il. Otomotiv Test Merkezinin Antalyaya kayması kentimize haksızlık olur. Devlet büyüklerimizin bu durumu göz ardı etmemesi gerekir diye konuştu.
     Öte yandan işçi bulamama konusunun son günlerde tüm sektörlerin en büyük sorunu olduğunu açıklayan Gençoğlu, Başta tarıma dayalı sanayi olmak üzere 2012 sezonunda şunu gördük ki, bırakın fabrikaları, tarlada ürünü toplayacak işçi dahi bulunamıyor. Devlet büyükleri de bu durumun farkında ifadelerini kullandı.
     Gençoğlu, ikinci çeyrekte büyüme rakamlarına değinerek, dünyadaki küçülmeye rağmen, Türkiyenin büyümesinin devam ettiğini hatırlattı. Büyümeye devam eden bir ekonomide işsizlik sıkıntısının işletme sahiplerini zor durumda bıraktığını kaydeden Gençoğlu, her sektörün bu sıkıntıyla karşı karşıya olduğunu ve vasıflı işçi değil, düz işçi bile bulunamadığını bildirdi.
     Yedikardeş ise otomotiv endüstrisinde en fazla yatırımın Bursaya yapıldığını belirterek, şunları kaydetti:
     Bu yatırıma sahip olması gereken il Bursadır. Araçlar Bursada imal edilirken, Antalyaya kadar taşınması bir nakliye sorunu. Aynı zamanda bu merkezde çalışabilecek teknik insan yeterliliği için en iyi potansiyel Bursada. Yapılacak testlerin ardından hurdaya ayrılacak araçların değerlendirilmesi de en iyi ilimizde yapılabilir. Tüm bu etmenler göz ardı edilmemeli. Antalyada bu merkezin yapılması milli servetin sokağa atılması anlamına gelir. Antalyada otomotiv ile ilgili illa ki bir şey yapılmak isteniyorsa Formulayı getirsinler. Hem turizme de gelir sağlanır.
    
     Muhabir: Cem Şan
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber UİB Koordinatör Başkanı Gençoğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER