Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım:

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım: -Biz yaptıkça (hizmet), bu ülkenin kalkınmasını, büyümesini, çekemeyenler, terör örgütleriyle çileden çıkıyorlar. Hangi şantiyeyi basalım, hangi makineleri yakalım da bu hizmetler


ADIYAMAN (A.A) - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Biz yaptıkça (hizmet), bu ülkenin kalkınmasını, büyümesini, çekemeyenler, terör örgütleriyle çileden çıkıyorlar. Hangi şantiyeyi basalım, hangi makineleri yakalım da bu hizmetler gelmesin diye ellerinden geleni yapıyorlar dedi.
     Bakan Yıldırım, Adıyamanın Kahta ilçesinde inşa edilecek Nissibi Köprüsünün temel atma töreninde, hükümet olarak Doğu ve Güneydoğuya önemli yatırımlar yaptıklarını söyledi.
     Ülkenin bütün bölgelerinde insanların bin yıldır beraber yaşadıklarını ifade eden Yıldırım, şöyle konuştu:
     Bu topraklara vatan dedik. Birbirimize Sen Kürtsün, sen Arapsın, sen Lazsın, sen Çerkezsin demedik. Zor günde omuz omuza verdik, beraber olduk. Sevinçte de beraber olduk. Bundan sonra da beraber olmaya devam edeceğiz. Hiç kimsenin kardeşi kardeşe düşürmeye gücü yetmeyecek. İşte onun için yolları yapıyoruz. Şırnaka havaalanı gelecek, Hakkariye havaalanı gelecek, Bingöle havaalanı gelecek. Siz istemeseniz de gelecek. Çünkü millet istiyor, vatandaş istiyor.
     Bakan Yıldırım, hizmet kervanlarının sadece Adıyaman, Şanlıurfa ve Diyarbakırda olmadığını, Türkiyenin her tarafında yol yaptıklarını ve 3 bin 970 şantiyede yol yapım çalışmalarının devam etiğini aktardı.
     Yol çalışmalarıyla, Dağların dize getirildiğini vurgulayan Yıldırım, şöyle devam etti:
     Tüneller yapılıyor, viyadükler yapılıyor. Tünelse tünel, viyadükse viyadük yapılarak milletimizin bahtını açmaya devam ediyoruz. Doğu ve Güneydoğuya son 10 yılda 4 bin 500 kilometre bölünmüş yol yaptık. Bunun için ne kadar harcadık biliyor musunuz- Tam 11 katrilyon, helal olsun. Daha fazlasını yapacağız. Biz yaptıkça, bu ülkenin kalkınmasını, büyümesini, çekemeyenler, terör örgütleriyle çileden çıkıyorlar. Hangi şantiyeyi basalım, hangi makineleri yakalım da bu hizmetler gelmesin diye ellerinden geleni yapıyorlar. Ne yaparsanız, yapın, gelin buraya işte, Nissibiyi görün, Adıyamanı görün, Urfayı görün, Diyarbakırı görün, hizmeti görün. İsteseniz de istemeseniz de bu bölgeye hizmet gelecek.
    
     -Hayaller gerçek oluyor-
    
     Bakan Yıldırım, Adıyamanı, Diyarbakır ve Şanlıurfaya bağlayacak köprünün temelini atarak, hayalleri gerçeğe dönüştürdüklerini söyledi.
     (Yapamazsınız, yapılmaz) dedikleri köprünün temelini atmak için buradayız diyen Yıldırım, Atatürk Barajının iki yakasını birleştirerek, köprü yapmaya başlayacaklarını aktardı.
     Köprünün sıradan bir köprü olmayacağını vurgulayan Yıldırım, şöyle dedi:
     Hasret bitiyor. Köprü bir ilk olacak. Yatık kablolu köprü yapıyoruz. Ama öyle bir köprü yapıyoruz ki, bu köprü Türkiyede bir ilk olacak. Mühendisliğin son harikasını 3. boğaz köprüsünden önce burada, Nissibide gerçekleştiriyoruz. Bu köprüyle Doğu Anadoluyu, Güneydoğuya daha da yaklaştırıyoruz. İki bölgeyi birbirine bağlıyoruz. Şırnak, Siirt, Hakkari, Batman ve Diyarbakır illerimiz bu köprü üzerinden Adıyamana, Gaziantepe, Maraşa, İskenderun Limanına kadar gidebilecek. Köprüyle bu güzergah 60 kilometre kısalıyor. Ulaşımda da 1 saatten fazla zaman tasarrufu sağlanacak. Bu da Adıyaman, Şanlıurfa ve Diyarbakır için daha büyük bir kazanç demektir.
     Yıldırım, hükümet olarak gerçekleştiremeyecekleri sözü vermediklerini, söz verdiklerini de yaptıklarını, bunun mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.
     Adıyamanın yollarını bölünmüş yol haline getirmek için çalıştıklarını dile getiren Yıldırım, yol yapım çalışmalarına ilişkin şu bilgileri verdi:
     2003 yılından önce doğru dürüst bölünmüş yol yoktu. Bugün Adıyaman bölgesinde 120 kilometre bölünmüş yol yaptık. 2015e kadar Adıyamanı, Diyarbakır, Urfa, Malatya ve Maraşa bağlamış olacağız. Diyarbakır yolunun 119 kilometresini tamamladık, geriye 86 kilometre kaldı. Bunun da yapımı devam ediyor. Gaziantep tarafında 98 kilometre yol tamamladı, 52 kilometresi için de çalışıyoruz. Malatya yolunun 161 kilometresi tamamlandı, 24 kilometresi devam ediyor. Maraş yolunun 160 kilometresi tamamlandı, sadece birkaç kilometre kaldı. Urfa yolunun 26 kilometresi tamamlandı, geriye 86 kilometre kaldı, o da bu sene başlıyor. Adıyamana yollar için 345 trilyon harcadık. Adıyaman daha fazlasını hak ediyor.
    
     -2014de açılması hedefleniyor-
    
     Karayolları Genel Müdürü Mehmet Cahit Turhan da kesintisiz güvenli ve kontrollü ulaşım ağı sağlamak için projelendirilen köprünün, Adıyaman, Diyarbakır ve Şanlıurfayı kesintisiz olarak birbirine bağlayacağını bildirdi.
     Turhan, 4 yıl önce köprünün proje yapımına başlandı. 2011 yılında bitirdik. Bugün de temelini atıyoruz. Köprünün 2014 yılının Temmuz ayında bitirilerek, trafiğe açılması hedefleniyor dedi.
     AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın ise hükümetin iş başına geldiğinden beri her alanda önemli çalışmalar yapıldığını ifade ederek, Havada, karada, denizde önemli icraatlar gerçekleştirildi. Köprü hayaldi AK Parti, bir hayali gerçeğe çeviriyor diye konuştu.
     Adıyaman Valisi Ramazan Sodan da Nissibi Köprüsünün her yönüyle bölgeye yararlı olacağını dile getirdi.
     Konuşmaların ardından Bakan Binali Yıldırım, yüklenici firma yetkilisini platforma çağırarak, köprünün daha kısa sürede bitirilmesini istedi.
     Yapılan görüşmenin ardından köprünün 2014 yılının Ocak ayında hizmete girmesi kararlaştırılarak, temel atıldı.
    
     Muhabir: Adem Yılmaz / Sevil Çelik
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER