Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Yıldırım:

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Yıldırım: -Türkiyeyi 2002de ekonomisi çökmüş, insanlarının morali bozulmuş, bankaları batmış, 50 katrilyonu hortumlanmış vaziyette devraldık. Milletimizin duası ve desteği ile 10 yıldır ülkede


İZMİR (A.A) - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, AK Parti iktidarı olarak Türkiyeyi 2002 yılında ekonomisi çökmüş, insanlarının morali bozulmuş, bankaları batmış, 50 katrilyonu hortumlanmış bir vaziyette devraldıklarını belirterek, Milletimizin duası ve desteği ile 10 yıldır ülkede destan yazıyoruz dedi.
     Yıldırım, Çiğli Bölge Eğitim Hastanesinin temel atma töreninde yaptığı konuşmada, ABDde yapılan bir araştırmaya göre, İzmirin dünya genelinde en fazla büyüyen metropol kentler içinde dördüncü sırada yer aldığını hatırlattı.
     Büyüyen İzmir için 35 İzmir 35 Proje sloganı ile yola çıktıklarını ifade eden Yıldırım, bu projelerden 14ünde, aradan geçen 1 yıldan kısa süre içerisinde yapım çalışmalarına başlandığını kaydetti.
     Yıldırım, İzmirin hayata geçirilen yatırımlarla sağlık alanında da büyüdüğüne ve 2002 yılı sonu itibariyle 15 bin olan sağlık çalışanı sayısının, bugün yüzde 57 artışla 24 bini aştığına işaret ederek, şunları söyledi:
     Yaşanan artış, İzmirde sağlık hizmetlerine verilen önemin en açık göstergesidir. İzmir, uzman hekim sayısı bakımından 2002de Türkiyenin 12. iliyken, bugün 3. ili haline geldi. İzmirde bir yılda 12 milyon hemşehrimiz hastanelerden hizmet alıyorken, bugün yılda 33 milyon kişi tedavi ediliyor. 70 bin metrekare kapalı alana sahip olacak bu hastane için 120 milyon lira harcanacak, helal-i hoş olsun, İzmirli hepsine layık. Toplamda 2 milyar liranın üzerinde yatırım yapılmış olacak. İzmir hizmet almıyor diyerek, kendi yapamadıklarının üzerini kapamaya çalışanlara selam olsun. Yatırım yaptık, daha da yapacağız.
    
     -Açılış ve temel atma törenlerine yetişemiyoruz-
    
     Bakan Yıldırım, iktidara geldikleri 2002 yılında Türkiyenin çeşitli alanlarda sıkıntı içinde bulunduğunu, bugün gelinen noktada ise açılışlara, temel atma törenlerine yetişemez hale geldiklerini dile getirerek, şöyle devam etti:
     Hayaldi gerçek oldu. Türkiyeyi 2002de ekonomisi çökmüş, insanlarının morali bozulmuş, bankaları batmış, 50 katrilyonu hortumlanmış vaziyette devraldık. Milletimizin duası ve desteği ile 10 yıldır ülkede destan yazıyoruz. Dünya krizlerde tuş oldu, Türkiye krizlere aldırmadan yoluna devam etti. Türkiyenin farkı da budur. Türkiyenin her tarafında hizmetlerimiz tüm hızıyla devam ediyor.
     Yolları böldük, hayatları birleştirdik. Hava yolunu halkın yolu yaptık. Hızlı tren yollarını yaparak, insanımızın 50 yıllık özlenimi giderdik. İnternet ağları ile yurdun her tarafını donattık. Büyük Atatürkün bize işaret ettiği çağdaş uygarlık seviyesine, 2023e, Cumhuriyetimizin 100. yılına emin adımlarla ilerliyoruz. İzmir, emin adımlarla 2020 EXPOya ilerliyor. 75 milyon insanımız, bunu hak ediyor. Hizmetleri yerine getirmek için durmadan çalışmaya, üretmeye devam ediyoruz.
    
     -Muhteşem Süleyman dizisi tartışmaları-
    
     Bakan Yıldırım, kimsenin hastaneye gitmesini arzu etmediklerini, ancak en iyi hizmeti verecek tesisi İzmire kazandırma düşüncesiyle hareket ettiklerini ifade etti.
     Her şeyin başının sağlık olduğunu, sağlık olmadan diğer işlerin anlamı bulunmadığını vurgulayan Yıldırım, şöyle konuştu:
     Bunun için çalışıyor ve tesisleri tek tek ülkeye kazandırıyoruz. Ecdadımız Muhteşem Süleyman, hayatını at üstünde geçirerek, 30 yıla bir çağı sığdırarak, bu ülkenin gücünü 3 kıtada geliştiren Muhteşem Süleyman ne demiş, halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi diyerek sağlığın önemini ne kadar iyi biçimde ifade etmiştir. Kanuni Sultan Süleymana atfedilen senaryoların, gerçek yaşamı ve mücadelesiyle, muhteşem unvanını aldığı büyük işlerle asla bağdaştırılması mümkün değildir. Kanuni, 1520-1566 yılları arasında Osmanlı döneminin en parlak döneminde sultanlık yaparak, büyük imparatorluğu döneminin en güçlü ülkesi haline getirmiş ve adını tarihe altın harflerle yazdırmıştır.
    
     -TOKİ yetkilileriyle açılış tarihi pazarlığı-
    
     Yıldırım, konuşmasının sonunda hastanenin yapım işini üstlenen TOKİnin yetkililerini platforma davet ederek, Hastanenin açılacağı tarih 2014 Kasım. İzmire bu reva mıdır- Bunu öne çekmek gerekmez mi- dedi.
     TOKİ yetkililerinin hastanenin tamamlanması için öngörülen tarihin 2015 yılı olduğunu belirtmesi üzerine gülüşmeler yaşandı. Bakan Yıldırım, bu tarihin daha erkene çekilmesinde ısrarcı olarak, 2015miş. İndirelim derken bindirdiler. 2014ün Haziran ayında bitirilmesi için elinden geleni yapacak diye talimat verdi.
     Bu arada, Bakan Yıldırım, töreni izlemeye gelen vatandaşların, konuşması sırasında İzmirin efesi, Yolların kralı Binali Yıldırım şeklindeki tezahüratlarına İzmirin efesi değil, hizmetkarıyız, Yolların kralı olmaz, yolların kuralı olur diye karşılık verdi.
    
     -İzmir 10 yılda 7 hastane kazandı-
    
     Temel atma törenine katılan Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas da İzmirin Sağlık Bakanlığı açısından önemli bir merkez olduğunu, kentte 10 yılda toplam 784 milyon lira yatırımla 755 yatak kapasiteli 7 hastanenin tamamlanarak hizmete açıldığını kaydetti.
     Törene, Karadeniz Ekonomik İşbirliği (KEİ) Üye Devletleri Ulaştırma Bakanları Toplantısı için İzmirde bulunan Azerbaycan Ulaştırma Bakanı Ziya Memmedov, Gürcistan Ulaştırma Bakanı George Kvirikashvili, Moldova Ulaştırma Bakanı Anatolie Şalaru, Romanya Ulaştırma Bakanı Ovidiu Ioan Silaghi ile Afganistan Ulaştırma Bakan Yardımcısı Ghulam Ali Rasikh de katıldı.
     Yıldırım ile beraberindekiler, konuşmaların ardından Çiğli Bölge Eğitim Hastanesinin temelini attı.
    
     Muhabir: Zeynep Hoşgörür / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: Zülal Eser
<< Önceki Haber Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Yıldırım: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER