Uluderedeki kuyumcudan hırsızlık olayı

Uluderedeki kuyumcudan hırsızlık olayı -Şırnak Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin, 250 kameradan aldıkları 2 bin saat görüntüyü izleyerek hırsızlara ulaştığı bildirildi -Yakalanan zanlıların çaldıkları altın ve paralarla 2 iş yeri,


ŞIRNAK (A.A) - Şırnak Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin, yaklaşık 4 ay önce Uludere ilçesinde meydana gelen kuyumcu dükkanından hırsızlık olayıyla ilgili olarak, 250 kameradan aldıkları yaklaşık 2 bin saat görüntüyü izleyerek hırsızlara ulaştığı bildirildi.
     Şırnak Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, 7 Ekim 2012de Uludere ilçesindeki Zafer Kuyumculukun fırtınalı ve yağmurlu bir gecede arka duvar kısmı yıkılarak 3 çelik kasanın matkapla açıldığı ve piyasa değeri yaklaşık 1,5 milyon lira olan 12 kilogram altın ile nakit paranın çalındığı belirtildi.
    
     -2 bin saat görüntü izlendi-
    
     Olaydan sonra Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince geniş çaplı araştırmalar yapıldığı, uzun takipler sonucunda zanlıların izine Şanlıurfa ve Gaziantepte ulaştığı belirtilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:
     Hırsızlar tarafından bırakılan hiçbir iz, delil ile iş yerinde güvenlik kamerası ve alarm da bulunmuyordu. Asayiş Şube Müdürlüğü dedektifleri yaptıkları sokak çalışmalarına, Şırnak ve Hakkari ile bu illere bağlı ilçelerden Uludere istikametine giriş çıkış yapan tüm araçlar ve şahıslar üzerine yoğunlaşarak başladı. Ayrıca bu istikametlerdeki tüm kamera kayıtlarını toplayarak geriye doğru incelemeye aldı. 4 ayı aşkın bir çalışma sonucunda 250 kameradan yaklaşık 2 bin saat görüntü inceleyen ve 30 bin araç ve sahibini araştıran dedektifler, şüpheli araç sayısını 150ye düşürerek alanı daralttı. Bu yoğunlaşma neticesinde, kaçakçılık, hırsızlık ve yurt dışı bağlantıları olan ve geçmişte bu suçlara karışmış şüphelileri tarayan dedektifler, yaptıkları takipler sonucunda zanlıların izine Şanlıurfa ve Gaziantepte ulaştı. 22-26 Şubat 2013 günü Şırnak, Şanlıurfa, Gaziantep, İzmir ve İstanbul illerinde yapılan eş zamanlı operasyonlarda, Irak ve Suriyeye kaçma hazırlığındaki failler ve bu kişilere yardım yataklık yapan 7 kişi yakalandı.
    
     -Lüks ev ve oto almışlar-
    
     Zanlıların yapılan ilk sorgularında suçlarını itiraf ederek olayı tüm detaylarıyla nasıl gerçekleştirdiklerini anlattığı belirtilen açıklamada, Soygunu aylar önce planlayarak keşif çalışmaları yapan şahısların, çaldıkları altın ve nakit parayı aralarında paylaştıktan sonra 2 adet iş yeri, 1 dubleks ev, 2 adet lüks oto aldıklarını tespit eden polis ve adli makamlar, şimdi suçtan elde edilen bu mal varlıklarının peşine düştü. Olayın organizatörü ve daha önce kasa hırsızlığından sabıkalı Y.K. ile M.P. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, İ.Y. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı denildi.
    
     Muhabir: Cafer Balık / Nail Kadırhan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Uluderedeki kuyumcudan hırsızlık olayı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER