Üniversite

Üniversite-Sanayi İş Birliği Geliştirme Zirvesi -Kütahya Valisi Çiftçi: Olmazsa olmazlarımız, üniversite, sanayi, kamu kurum ve kuruluşlarıdır


KÜTAHYA (A.A) - Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, üniversite-sanayi iş birliğinin oluşturulmasında olmazsa olmazların, üniversite, sanayi, kamu kurum ve kuruluşları olduğunu bildirdi.
     Çiftçi, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ), Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KÜTSO) tarafından DPÜ Fen Edebiyat Fakültesinde düzenlenen Üniversite-Sanayi İş Birliği Geliştirme Zirvesi konulu panelde, Zafer Havalimanı çevresinde 10 bin dönüm alanda endüstri bölgesi kurulacağını söyledi.
     Burada, teknopark gibi bir oluşum yapılacağını belirten Çiftçi, şöyle konuştu:
     Üniversitedeki öğretim üyelerimizle 2023 vizyonunu hazırladık. Sadece teknoloji değil, sosyal alanlarda da birçok çalışmalar yaptık. Olmazsa olmazlarımız, üniversite, sanayi, kamu kurum ve kuruluşlarıdır. 3lü dediğimiz sac ayağını kördüğüm gibi birbirine kenetleyip daha ileriye nasıl gidebiliriz diye çaba göstermek zorundayız. İnanıyorum ki, çok güzel teknolojilerle burada üretilebilecek çok güzel eserleri üniversitedeki hocalarımız bulur, sanayicilerimiz de bunu ticari mal haline getirir ve sadece Türkiyeye değil, tüm dünyaya Kütahya markası adı altında bunları satarlar.
     Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Şaban Küçükgümrah da Türkiyede yıllardan beri başarılamayan üniversite-sanayi iş birliğini kendisine görev edinen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının, taşrada il müdürlüklerine bu görevi verdiğini anlattı.
     Kütahyada, geçen yıl mayıs ayında üniversite-sanayi iş birliği protokolü imzalandığını hatırlatan Küçükgümrah, Bu iş birliğini her daim dinamik tutmaya çalışacağız. Üniversite-sanayi iş birliğinin kurumsallaşmasını sağlayacağız dedi.
     Daha sonra, moderatörlüğünü DPÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kaan Eraslanın yaptığı panelde, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Şube Müdürü Adnan Selçuk Erginöz, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Uzmanı Utku Seçkin, Kütahya Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) Müdürü Adem Aypar, Zafer Kalkınma Ajansı Kütahya Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Kutlu Eser, DPÜ İleri Teknoloji Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Alpaslan Duysak tarafından birer sunum yapıldı.
     Panele, DPÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, Kütahya Belediye Başkan Yardımcısı Halil Toklu, KÜTSO Başkanı Nafi Güral, daire müdürleri, iş adamları, sivil toplum kuruluş temsilcileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
    
     Muhabir: Hadi Şengül / Sedat Gök
     Yayıncı: Deniz Açık

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER