Üniversiteliler, Tohma Kanyonunda Trophy kampında buluştu

Üniversiteliler, Tohma Kanyonunda Trophy kampında buluştu


MALATYA (A.A) - Ankara, Cumhuriyet ve Dicle üniversiteleri Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu öğrencileri, Malatya İnönü Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulunca (BESYO) düzenlenen "BESYO Trophy" etkinliğinde bir araya geldi.
     Etkinlik kapsamında 4 üniversiteden 40 katılımcının buluştuğu etkinlik, Darende İlçesindeki Tohma Kanyonunda gerçekleştirildi. İnönü Üniversitesinin ev sahipliğinde bir inşaat firmasının sponsorluğuyla gerçekleştirilen etkinliğe Ankara, Cumhuriyet ve Dicle üniversitelerinden BESYO öğrencileri katıldı.
     İnönü Üniversitesi BESYO Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Cenk Temel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 yıl önce öğrenciyken kamp yapan akademisyenler olarak bu defa öğrencileriyle birlikte doğal ortamda bir araya geldiklerini söyledi. Temel, kamp faaliyetiyle Türkiyedeki üniversitelerde bulunan BESYO öğrenci ve akademisyenlerinin, doğa ortamında bir araya gelip, oryantiring, rafting, bisiklet etkinlikleriyle mücadele ederek yeni dostluklar pekiştirilmesinin amaçlandığını belirtti.
     Faaliyetlerini ilerleyen yıllarda ulusal bazdan uluslararası kimliğe dönüştürmeye çalışacaklarını ifade eden Temel, "Uluslararası faaliyette hem Avrupadaki hem de dünyanın çeşitli yerlerindeki, BESYO öğrencilerini yine burada bir araya getirerek yeni ortamlar oluşturmaya çalışacağız. Hedefimiz spor camiası olarak bir araya gelip daha güzel ortam ve aktivitelerle beklenen ve istenen bir spor ortamı oluşturmak" diye konuştu.
     Malatyada son yıllarda özellikle turizm ve doğa güzellikleriyle öne çıkmasından dolayı Darendeyi kamp alanı olarak seçtiklerini kaydeden Temel, "Burada çok güzel bir kanyon var. Parkurlar tam istenilen ölçülerde. Hem bu parkurlardan istifade etmek hem de Darende-de bu güzel doğa ortamının içerisinde kamp yaptık" dedi.
     Ankara Üniversitesi BESYO öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Veli Timbalcı da kampta katılımcıların üzerine düşen dayanışma, iletişim ve bütünleşmeyi başardığını söyledi. Timbalcı, "İnşallah bundan sonraki etkinlikler için bu güzel bir altyapı olur. Diğer üniversitelerden de böyle organizasyonlar bekliyoruz. Böylesi organizasyonlar okullararası bütünleşmeyi sağlarken turizm açısından da yurdun değişik bölgelerini ve o yerlerdeki coğrafi özellikleri tanımayı, çevre bilincini geliştiren faaliyetlerdir" ifadelerini kullandı.
     İnönü Üniversitesi öğrencisi Zeynep Kaplan, yeni ortamlar, yeni arkadaşlar, yeni dostluklar kazandıklarını ifade ederek, "Rafting sırasında kanyonu geçiş eğlenceli oldu. Çekişmeli yarışmalara katıldık" dedi.
    
     Muhabir: Aslan Tektaş
     Yayıncı: Tuba Karahan
<< Önceki Haber Üniversiteliler, Tohma Kanyonunda Trophy kampında buluştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER