Uşak Valisi Erden:

Uşak Valisi Erden: Kentin sorunlarının çözümünde sivil toplum örgütlerinin gücünü önemsiyoruz


UŞAK (A.A) - Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden, sivil toplum kuruluşlarının ilin sorunlara duyarsız kalması gerektiğini belirterek, Kentin sorunlarının çözümünde sivil toplum örgütlerinin gücünü önemsiyoruz dedi.
     Uşaklılar Eğitim ve Kültür Vakfı Uşak Şubesince kentin sorunları ele alındığı toplantı Uşak Öğretmenevinde yapıldı.
     Toplantı öncesi gazetecilere açıklama yapan Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden, kentin sorunlarının çözümüne katkı sağlamak amacıyla düzenlenen toplantıyı önemsediklerini ifade etti. Toplantının, sorunların çözümünde her kesimin fikirlerini ortaya koymasına imkan tanıdığını kaydeden Vali Erden, Sivil toplum kuruluşlarının ilin sorunlara duyarsız kalmasını istemiyorum. Kentin sorunlarının çözümünde sivil toplum örgütlerinin gücünü önemsiyoruz. İkincisini düzenlenen bu toplantılar devam edecek dedi.
     Toplantının ilk oturumunda Ulubey Kanyonlarının turizme kazandırılması için ne tür çalışmalar yapılması gerektiği tartışıldı.
     CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, toplantıda yaptığı sunumda, bölgede sanayi atıkları ile kirletilen Dokuzsele Deresinin temizlenmesi gerektiğini kaydederek, Uşak Tekstil ile Karma Deri Organize Sanayi Bölgelerinin atık su arıtma tesislerinin yeterli olmadığını, çevre kirliliğinin önlenmesi için katı kuralların uygulanması gerektiğini belirtti.
     Uşak Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Mehmet Asak da 2012 yılında iki sanayi bölgesine çevreyi kirlettikleri için 1 milyon lira idari para cezası verdiklerini söyledi.
     İlin tarımsal sorunları ele alındığı ikinci oturumda ise, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, tarımsal üretimin son 10 yıldaki artışı hakkında da bilgi sunarak, katılımcılara Uşakın tarım alanındaki güçlü ve zayıf yönlerinin ele alındığı bir kitapçığı dağıttı. Toplantıda tarımsal yatırımların arttırılması için atılması gereken adımlarda tartışıldı.
     Toplantıya Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Başdanışmanı Durmuş Yılmaz, Ziraat Bankası Yönetim Kurulu Üyesi ve AK Parti eski Milletvekili Mustafa Çetin, Milletvekilleri Mehmet Altay ile Dilek Akagün Yılmaz, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, sivil toplum örgütü temsilcileri ve daire müdürleri katıldı.
    
     Muhabir: Soner Kılınç / Serdar Yılmaz
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber Uşak Valisi Erden: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER