Uyuşturucu kullanımının yüzde 78i, 20-40 yaş

Uyuşturucu kullanımının yüzde 78i, 20-40 yaş grubu arasında -Samsun Valisi Aksoy: -Samsunda uyuşturucu madde kullanıcılarının yaşlarına göre dağılımına bakıldığında, 18 yaş altı grup oldukça düşük. 20 ile 40 yaş arası en yoğun yaş


SAMSUN (A.A) - Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Samsunda uyuşturucu madde kullanıcılarının yaşlarına göre dağılımına bakıldığında, 18 yaş altı grup oldukça düşük. 20 ile 40 yaş grubu arası en yoğun yaş grubu. Uyuşturucu kullanımının yüzde 78i bu yaş grubu içerisinde karşımıza çıkıyor dedi.
     Aksoy, narkotik suçlarla mücadelede başarı gösteren emniyet mensuplarına plaket verilmesi için Valilik binasında düzenlenen törende yaptığı konuşmada, özellikle emniyet ve jandarma ekiplerinin, olayların üzerine gitmek ve gerekli çalışmaları yapmak için büyük gayret gösterdiğini söyledi.
     2008 ve 2012 yılları arasında, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığının sorumluluk bölgesinde 2 bin 246 olayın meydana geldiğini anlatan Aksoy, Samsunda son 5 yılda uyuşturucu madde olaylarına karışan şüpheli sayısının 6 bin 15 olduğunu, bunlardan 1090ının tutuklandığını belirtti.
     Samsun genelinde emniyet bölgesinde ve jandarma bölgesinde yapılan operasyonlarda, son 5 yılda 2 bin 935 kilogram esrar ele geçirildiğini anımsatan Vali Aksoy, şunları kaydetti:
     Eroin ve kokaine baktığımızda, 2008 yılından 2010 yılına kadar küçük miktarlarda, 2012 yılında da 41 kilo 377 gramlık bir eroin ele geçirildi. Ecstasy haplarına bakıldığında, son 5 yıl içinde 12 bin 322 hap yakalanarak ilgili adli süreç başlatılmıştır. Samsunda uyuşturucu madde kullanıcılarının yaşlarına göre dağılımına bakıldığında, 18 yaş altı grup oldukça düşük. 20 ile 40 yaş grubu arası en yoğun yaş grubu. Uyuşturucu kullanımının yüzde 78i bu yaş grubu içerisinde karşımıza çıkıyor. Özellikle gençlerimizin bu konuda daha duyarlı hale getirilmesi ve belli bir bilincin oluşması gerekiyor. Uyuşturucunun zararları, uyuşturucudan uzak durma adına İl Emniyet Müdürlüğümüzün, İl Jandarma Komutanlığımızın eğitici öğretici bir çok faaliyeti var.
    
     -Erkek ağırlıklı kullanım söz konusu-
    
     Uyuşturucu madde kullanıcılarının cinsiyete göre dağılımına bakıldığında erkek ağırlıklı bir kullanımın söz konusu olduğunu vurgulayan Vali Aksoy, Özellikle 2012 yılında, 1268 erkek, 32 kadın olmak üzere 1300 kişinin, bu anlamda çeşitli operasyonlarda kullanıcı, satıcı ve diğer boyutlarıyla haklarında işlem yapılmış. Güvenlik birimlerimizin yapmış olduğu çalışmalarda, eroin trafiğinin Karadeniz Bölgesine kayma eğilimi var yorumu yapılsa da Karadeniz Bölgesinin uygun bir yol olmayacağı ve burada güvenlik birimlerinin büyük bir titizlikle konunun üzerinde durduklarını, önümüzdeki süreçte de böyle bir yol olma ihtimalinin olmadığını rakamlar ortaya koymaktadır diye konuştu.
     Aksoy konuşmasının ardından narkotik suçlarla mücadelede başarı gösteren Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Müdürlüğünde görevli 3. Sınıf Emniyet Müdürü Ömer Çakmak, Komiser Yardımcısı Levent Kara ile polis memurları Mehmet İstanbul, Altan Yürür, Ekrem Birinci ve Yusuf Arpaguşa belgelerini verdi.
    
     Muhabir: Fatma Kalay
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber Uyuşturucu kullanımının yüzde 78i, 20-40 yaş Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER