Uzun yol sürücüleri için dinlenme çadırı

Uzun yol sürücüleri için dinlenme çadırı -Nurdağı Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliğinin kurduğu çadırda dinlenen sürücüler, trafik kuralları konusunda da uyarılıyor -Gaziantep Emniyet Müdürü Aydın: -"Uzun yol sürücüleri bu


GAZİANTEP (A.A) - Kaan Bozdoğan - İzzet Mazı - Gaziantepin Nurdağı ilçesinde kurulan çadırda dinlenen sürücüler, yorgun ve uykusuz araç kullanmamaları konusunda uyarılıyor.
     Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası çerçevesinde Nurdağı Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliğince başlatılan ve yıl boyu devam edecek "Trafikte Duyarlıyım, Bende Varım" projesi çerçevesinde amirlik önünde dinlenme çadırı kuruldu.
     Uygulama yapan trafik polisleri, uzun yol sürücülerini çadıra davet ederek hem dinlenmelerini sağlıyor hem de şoförlere çay ve çikolata ikram ediyor. Sürücüleri yorgun ve uykusuz araç kullanmamaları konusunda uyaran polis, "Emniyet kemeri sizi hayata bağlar" ve "Yorgunluktan ölme" mesajlarının vurgulandığı broşürler de dağıtıyor.
     Gaziantep Emniyet Müdürü Ömer Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Adana-Gaziantep karayolunda yoğun bir trafik akışı olduğunu söyledi.
     Kurulan dinlenme çadırında uzun yol sürücülerinin dinlendiğini, böylelikle yollarına daha güvenli devam ettiklerini belirten Aydın, "Özellikle yol güzergahını kullanan uzun yol sürücüleri, bu uygulamadan çok memnun" diye konuştu.
     Aydın, toplumun tüm kesimlerini trafik kazaları konusunda bilinçlendirmeye ve bu konudaki duyarlılığı arttırmaya çalıştıklarını ifade etti. Trafik kazalarının en aza indirilmesi için trafik kültürü oluşturulması konusunda gayret gösterdiklerini dile getiren Aydın, uzun yol sürücülerine "Dinlenerek seyahat edin ya da yanınıza yedek şoför alın" uyarısında bulundu.
     Gün içinde 9 saatten fazla araç kullanılamayacağını aktaran Aydın, bu durumun dikkat dağıtarak kazalara neden olabileceğini vurguladı.
     Dinlenme çadırında çay içerek polislerle sohbet eden sürücüler de uygulamadan memnun olduklarını söyledi.
     Sürücü Ali Şahin, polis kendisini durdurduğunda, "Her gün aynı güzergahı kullanıyorum, artık bana bir tane serbest geçiş kartı verin" diyerek espri yaptığını ancak çadırda yapılan ikramla şaşırdığı söyledi.
     Mustafa Beyazıt ise çadırda hem dinlendiklerini hem de trafik konusunda bilgilendiklerini kaydetti.
     Uygulamanın yıl boyunca 04.00-06.00 ile 20.00-22.00 saatlerinde yapılacağı bildirildi.
    
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Uzun yol sürücüleri için dinlenme çadırı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER