Uzunçarşı esnafı, Kösemusulu ziyaret etti

Uzunçarşı esnafı, Kösemusulu ziyaret etti


SAKARYA (A.A) - Uzunçarşıda okul kıyafetleri satan 4 esnaf, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusulu ziyaret etti.
     Ziyarette Milli Eğitim Bakanlığınca uygulamaya konulacak olan serbest kıyafet yönetmeliğinin birkaç yıl ertelenmesini isteyen esnaflar, Kösemusuldan destek istedi.
     Yönetmeliğin gelecek yıl uygulanması halinde üretim yapanlardan satanlara kadar çeşitli mağduriyetler yaşanacağını belirten esnaflar, Bu uygulama üreticiyi de satıcıyı da milyarlarca lira zarara uğratacak. Bizlere en azından birkaç yıl, elimizdeki stoklar eriyene kadar zaman verilmeli ifadelerini kullandı.
     SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul ise mağduriyetin sadece Sakaryada değil, ülkenin her yerinde yaşandığını belirterek, şunları söyledi:
     Bu konuda geçtiğimiz hafta çevre illerin ticaret ve sanayi odalarıyla görüştük. Ortak hareket etme çağrısında bulunduk. 6. meslek komitemizin yaptığı çalışma ile hazırlanan dilekçeyi üst kuruluşumuz TOBBa gönderdik. 8-10 il birlikte hareket ederek, TOBB başkanımızın konuyu Milli Eğitim Bakanlığına taşımasını sağlayacağız. İnşallah esnafımızın mağduriyetinin önüne geçeceğiz
    
     Muhabir: Enes Duran
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Uzunçarşı esnafı, Kösemusulu ziyaret etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER