Vali, operasyona katılan güvenlik güçlerini kutladı

Vali, operasyona katılan güvenlik güçlerini kutladı (Fotoğraflı - Görüntülü)


SİİRT (A.A) - Siirt Valisi Ahmet Aydının Eruh Görendoruk Jandarma Karakolunda görevli güvenlik güçlerini kutladığı bildirildi.
     Valilikten yapılan açıklamada, Vali Aydının beraberinde 3. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Şükrü Eken ve Jandarma Komutanı Albay Feridun Yürekli ile Eruh Görendoruk Jandarma Karakolunu ziyaret ettiği belirtildi.
     Açıklamada, Aydının, karakola yönelik saldırı girişiminde bulunan teröristlerle çatışan asker ve geçici köy korucularıyla bir süre sohbet ederek, karakol komutanından yaşananlar hakkında bilgi aldığı ifade edildi.
     Vali Aydının burada yaptığı konuşmada, karakolda görevli askerlerin dikkati üzerine bölücü terör örgütü mensuplarınca düzenlenmek istenen saldırının püskürtüldüğünü belirterek, şunları söylediği bildirildi:
     Bölücü terör örgütü mensupları, çarşamba gecesi karanlıktan istifade ederek Görendoruk Jandarma Karakolumuza saldırı yapmak istedi. Ancak askerlerimizin ve korucularımızın olayı anında fark etmeleri üzerine bu saldırı püskürtülmüştür. Çıkan çatışmada 2 terörist silahlarıyla birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir. Arazi arama tarama faaliyetinde de bir teröristin daha cesedine ulaşılmıştır. Dikkatlerinden dolayı kahraman askerlerimizi ve korucularımızı tebrik ediyorum.
     Vali Aydının kandırılan teröristlere de çağrıda bulunarak, devletin adaletine ve hoşgörüsüne sığınmalarını istediği kaydedildi.
    
     Muhabir: Ayhan Mergen / İbrahim Yakut
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Vali, operasyona katılan güvenlik güçlerini kutladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER