Vali Altıparmak, Antalya Olgunlaşma Enstitüsü defilesini

Vali Altıparmak, Antalya Olgunlaşma Enstitüsü defilesini izledi


ANTALYA (A.A) - Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Antalya Olgunlaşma Enstitüsü tarafından düzenlenen defileyi izledi.
     Vali Altıparmaka eşi Özden Altıparmak, emekli Müsteşar Saim Çotur, eşi Ünzile Çotur, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Korkmaz, vali yardımcıları ve Muratpaşa Kaymakamı Fatih Kocabaş ve eşleri de eşlik etti.
     Olgunlaşma Enstitüsü salonundaki defilede, Osmanlı saray giysilerinin karakteristik özelliklerine sadık kalınarak, dönemin Türk motiflerinden olan çintemani desenli koleksiyonun sunumu gerçekleştirildi.
     Vali Ahmet Altıparmak, yaptığı açıklamada, defileyi büyük beğeniyle izlediğini belirterek, Size verilen imkana da fırsatlara da helal olsun diyorum. Hakkını vermişsiniz. Olgunlaşma Enstitüsünün adına layık bir şekilde olgunlaşarak, kurumu bu noktaya kadar getirmişler. Geçmişte ne kadar zengin bir kültüre sahip olduğumuzu, ne kadar asil kıyafetlerimiz olduğunu görme imkanımız oldu dedi.
     Antalyada düzenlenen Türk gecelerinde ve yurt dışındaki programlarda bu zenginliğin sunulması gerektiğini vurgulayan Altıparmak, Vali Yardımcısı Recep Yüksele bu konuda çalışma yapılması konusunda talimat verdi.
    
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Vali Altıparmak, Antalya Olgunlaşma Enstitüsü defilesini Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER