Vali Cerrah, Macar heyetini kabul etti

Vali Cerrah, Macar heyetini kabul etti


OSMANİYE (A.A) - Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, Macaristanın Tiszavasvari kentinden gelen heyeti makamında kabul etti.
     Vali Cerrah, Macar misafirleri ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu belirterek, geçmişini unutmayan milletlerin er ya da geç belli bir noktada birleşeceklerini söyledi.
     Türklerin kökeninin Asyadan geldiğini hatırlatan Cerrah, şöyle konuştu:
     Tarihte Asyadan kopan Türklerin bir kolu Karadenizin kuzeyinden, Kırım üzerinden Avrupaya yerleşmiş, bir kısmı ise Anadoluya gelip Selçuklu İmparatorluğunu kurmuş. Türk ve Macar toplumları aynı kökten geliyor. Bu yüzden kardeş ve akrabayız. Macar kardeşlerimizin bizi hiçbir zaman unutmayacaklarını biliyorum çünkü kardeşler birbirini asla unutmazlar.
     Tiszavasvari Belediye Başkanı Erik Flöp de kardeş şehir Osmaniyede bulunmaktan mutluluk duyduğunu söylyedi.
     Türk-Macar Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Tomas Hegedüs ise Türkiyenin ekonomik ve siyasi başarısının kendilerine örnek teşkil ettiğini kaydetti.
     Ziyaretin sonunda Macar Milletvekili ve Türk-Macar Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Tamas Hegedüs, Tiszavasvari Belediye Başkanı Erik Flöp Vali Celalettin Cerraha ülkelerini temsil eden çeşitli hediyeler verdi.
    
     Muhabir: Ümit Kahrıman
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber Vali Cerrah, Macar heyetini kabul etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER