Vali Oğuz, İlim şehri Isparta için

Vali Oğuz, İlim şehri Isparta için destek istedi


ISPARTA (A.A) - Isparta Valisi Memduh Oğuz, ziyaret ettiği CHP İl Başkanı Vedat Şenoldan Ispartanın İlim şehri projesi ile ilgili destek istedi.
     Vali Oğuz, CHP Isparta İl Başkanlığında yaptığı konuşmada İlim Şehri Isparta projesinin Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) ve Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) tarafından desteklendiğini söyledi. Projeye siyasi parti ve sivil toplum kuruşuluşlarının da destek vermesi gerektiğini belirten Oğuz, Siyasal partiler demokrasinin vazgeçilmez unsurlarıdır. Vilayette de yaygın sorumluluk anlayışıyla istişare ederek işler yapılır. Aldığımız kararlarda vilayetimizle ilgili iş ve işlemlerde sivil toplum ve siyasi partiler en önemli kuruluşlardır. Çünkü büyük kitleleri temsil ederlerdiye konuştu.
     Bu anlamda Valilik koordinatörlüğünde yürütülen projeye CHPden destek istediklerini ifade eden Oğuz, Isparta Türkiyenin ilk ilim şehri olması ve bu konunun tartışılması gerektiğini dile getirdi.
     Projenin herkesin yararına olduğunu belirten Oğuz, Uluslararası kriterlere baktığımızda Isparta çok uygun bir yer. Bu siyasi değil bilimsel bir yaklaşımdır. Isparta ilimle vazifelidir. Ispartanın ilim şehri olması için her türlü imkanı vardır dedi.
     CHP İl Başkanı Şenol da Isparta Valiliğin Ispartanın ilim şehri olması yönünde yaptığı çalışmaları yakından takip ettiklerini belirterek, Isparta eğitim seviyesi yüksek. SDÜ hatırı sayılır bir üniversite. Ispartanın ilim şehri olması herkesin isteğidir. Sistem olarak bu projeye karşı değiliz. Isparta bu tür projelere müsait bir kent. Isparta bilimsel araştırmanın çok önemli olduğu bir kent ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Murat Yolcu
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Vali Oğuz, İlim şehri Isparta için Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER