Vanda Halk Oyunları Yarışması sona erdi

Vanda Halk Oyunları Yarışması sona erdi


VAN (A.A) - Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce düzenlenen, 2013 Yılı Kulüplerarası Halk Oyunları Yarışması sona erdi.
     İskele Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) Spor Salonunda düzenlenen yarışmalar, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.
     Geleneksel ve stilize dallarda düzenlenen yarışmaya, 15 kulüp katıldı. Öğrenciler, minikler, yıldızlar, gençler ve büyükler kategorilerinde yarıştı.
     Yarışma öncesi konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Sinir, öğrencilerin eğitimini yanı sıra sosyal, kültürel, sportif faaliyetlerde yer almasını istediklerini kaydetti.
     Halk oyunlarının da sosyal ve kültürel bir faaliyet olduğunu bildiren Sinir, Yarışmalara katılan okullarımızı, onları bu yarışmalara hazırlayan başta okul yöneticileri olmak üzere çalıştırıcı, öğretmen, aile ve özellikle de yarışmacı öğrencileri tebrik ediyorum dedi.
     Yarışmada geleneksel kategoride, gençlerde Gençlik Merkezi Gençlik Spor Kulübü (GSK), büyüklerde Kültür Turizm GSK, yıldızlarda Kültür Turizm GSK ve miniklerde İlknur Ilıcalı İlköğretim Okulu GSK birincilik elde etti.
     Stilize dalda da, miniklerde Belediye Vanspor Spor Kulübü, gençlerde Gençlik Merkezi GSK, büyüklerde Van Kültür Turizm GSK ve yıldızlarda Gürpınar Halk Eğitim GSK şampiyon oldu.
     Dereceye girenlere kupalarını, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sinir, Yurtkur Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Bilici ile Gençlik Hizmetleri ve Spor Şube Müdür Vekili Muttalip Demir verdi.
     Dereceye giren takımların, 27-28 Nisan tarihleri arasında, Tatvanda yapılacak bölge yarışmalarında, Vanı temsil edecekleri bildirildi.
    
     Muhabir: Sıtkı Yıldız
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Vanda Halk Oyunları Yarışması sona erdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER