Vanda Sigaranın Zararları semineri

Vanda Sigaranın Zararları semineri


VAN (A.A) - Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, sporcu ve antrenörlere sigaranın sağlığa zararları konusunda seminer verdi.
     Müdürlüğe bağlı Ferdi Sporlar Merkezi Konferans Salonunda, sigaranın zararları konusunda Psikolog Leyla Edeman, slaytlar eşliğinde bir seminer verdi.
     Edeman, sigaranın sağlığa zararları, sigara dumanının içeriği, sigara bağımlılığı, sigaranın neden olduğu hastalıklar, hamile bayanlara verdiği zararlar, sigara ve uyuşturucu, pasif sigara içimi, çocuklar üzerindeki zararlı etkileri ve sigarayı bırakmanın yolları konularını anlattı.
     Sigaranın zehirli bir bitki olan tütünün ince bir kağıt içine sıkıştırılarak sarılmış hali olduğunu ifade eden Edeman, şöyle konuştu:
     Sigara dumanının yüzde 40ı kanserojen madde ve 4 binden fazla sağlığa zararlı kimyasal madde içerir. Sigara boğaz, yemek borusu, mide, böbrek, mesane, ağız, ses telleri, akciğer, kan, pankreas ve rahim ağzı kanseri yapar. Tütünün yol açtığı diğer hastalıklarsa bağımlılık, enfeksiyonlar, anatomik ve fizyolojik bozukluklar, genetik bozukluklar ve alerjiye duyarlılık gibi hastalıklara neden olur. Sigara içen bir kişinin, içmeyene oranla daha çabuk hastalıklara yakalanma riski vardır. Sigara kendi vücudumuzdan başka iş ve trafik kazaları, kötü koku, ten rengi, sosyal dışlanma, çevre kirliliği, yangın ve etik sorunlara da yol açar.
     Seminer, Edemanın soruları cevaplandırmasıyla son buldu.
    
     Muhabir: Sıtkı Yıldız
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Vanda Sigaranın Zararları semineri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER