Van depreminin 1. yılı

Van depreminin 1. yılı -Kentte geçen yıl 23 Ekimde yaşanan depremin birinci yıl dönümünde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın da katılacağı çeşitli programlar düzenlenecek -Başbakan Erdoğan, Erciş ve Vanda yaptırılan deprem konutl


VAN (A.A) - Vanda geçen yıl 23 Ekimde yaşanan depremin birinci yıl dönümünde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın da katılacağı çeşitli programlar düzenlenecek.
     Kentte geçen yıl meydana gelen depremin birinci yıl dönümü dolayısıyla pazar günü başlayan anma programları, bugün de çeşitli etkinliklerle devam ediyor.
     Sabah saatlerinde başlayan ve akşama kadar devam edecek etkinliklerin bugünkü bölümü, fidan dikimi, deprem paneli, fotoğraf sergisi açılışı, köy ziyaretleri, mevlit ve Van Kalesinden fenerlerin uçurulmasıyla son bulacak.
     Yarın da Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın katılımıyla Erciş ve Vanda yaptırılan deprem konutlarının anahtar teslim törenine katılacak ve annesi adına inşa edilen Tenzile Ana İlkokulunun açılışını yapacak.
     Etkinlikler, akşam saatlerinde depremde hayatını kaybedenler için okutulacak mevlit ile son bulacak.
     Vali Münir Karaloğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, depremin birinci yılını geride bıraktıklarını anımsatarak, yarınki programda son bir yılda kentte yapılan yatırımların finalini gerçekleştireceklerini söyledi.
     Final programının, Başbakan Erdoğan ve bakanların katılımıyla olacağına değinen Karaloğlu, depremin yıl dönümününde, depremde hayatını kaybeden kişileri anmak, konutların teslimini yapmak ve deprem gerçeğini tekrar insanlara hatırlatmak üzere program düzenlediklerini ifade etti..
     Programların bugünkü kısmında fidan dikimi yapıldığını ve 23 Ekimden 23 Ekime birlikte başardık konulu toplantı ve paneller hazırlandığını anlatan Karaloğlu, Bütün bakanlıklar, kamu kurum kuruluşları, sivil toplum örgütleri burada. Van depreminde neleri iyi yaptık, neleri iyi yapamadık, aldığımız dersler gün boyunca bu toplantılarda tartışılacak dedi.
    
     -644 şehit için gökyüzüne fenerler bırakılacak
    
     Bugün öğleden sonraki programda, Van depreminde görev alan kurumların valilik bahçesinde hazırladığı stantların ziyarete açılacağını anlatan Karaloğlu, şöyle devam etti:
     Daha sonra Topaktaş köyüne yapacağımız ziyarette, köylerde kaybettiğimiz vatandaşlarımız için mevlit programımız var. Orada köylülerimizle bir yemek yiyeceğiz. Akşam Van Kalesinin zirvesindeki Süleyman Han Camisinde genel bir mevlit okutacağız ve 644 deprem şehidimiz için gökyüzüne fenerler bırakacağız.
    
     Muhabir: Sıtkı Yıldız
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Van depreminin 1. yılı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER