Viranşehir Modern Çelik Silo ve Mısır

Viranşehir Modern Çelik Silo ve Mısır Kurutma Tesisinin temeli atıldı -Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, törene video konferans yoluyla Diyarbakırdan katıldı


ŞANLIURFA (A.A) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Viranşehir Modern Çelik Silo ve Mısır Kurutma Tesisinin temel atma törenine video konferans yoluyla Diyarbakırdan katıldı.
     Viranşehir Organize Sanayi Bölgesinde Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından yaptırılan 30 bin ton kapasiteli Viranşehir Modern Çelik Silo ve Mısır Kurutma Tesisinin temel atma törenine, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker, TMOnun 300 bin ton kapasiteli depolarının toplu temel atma töreni için bulunduğu Diyarbakırın Bismil ilçesinden video konferans yöntemiyle bağlandı.
     Eker, Türkiyenin farklı illerinde aynı anda modern tesislerin temelini atmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, tesislerin hayırlı olmasını diledi.
     Şanlıurfa Vali Yardımcısı Soner Zeybek de tesisin ilçe için önemli bir yatırım olduğunu belirterek, Türkiyenin verimli topraklarında benzer yatırımların sürmesini temenni etti.
     AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Akyürek ise ilçedeki yatırım imkanlarının son yıllarda arttığına dikkati çekerek, vatandaşların devletin sunduğu imkanları daha iyi değerlendirmesi gerektiğini kaydetti.
     Konuşmaların ardından Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ekerin katılımıyla Diyarbakır Bismilden sinevizyon aracılığıyla Viranşehir Modern Çelik Silo ve Mısır Kurutma Tesisinin de yer aldığı 300 bin ton kapasiteli hububat depolama tesislerinin temeli atıldı.
    
     Muhabir: Rauf Maltaş - Reşit Dağ / Sevil Çelik
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Viranşehir Modern Çelik Silo ve Mısır Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER