Wushu

Wushu -Wushu Federasyonu İcra Kurulu Başkanı Akyüz: "Avrupa Şampiyonasında 17 madalya alarak İstiklal Marşımızı 17 kez söyletmek, Türk spor tarihinde bir ilktir"


SAKARYA (A.A) - Türkiye Wushu Federasyonu İcra Kurulu Başkanı Abdurrahman Akyüz, "Wushu Avrupa Şampiyonasında 17 madalya alarak İstiklal Marşımızı 17 kez söyletmek, Türk spor tarihinde bir ilktir" dedi.
     Adapazarındaki bir restoranda düzenlenen Wushu Federasyonu aylık olağan yönetim kurulu toplantısında, Romanyada düzenlenen Avrupa Şampiyonası, Türkiye şampiyonası ve kamp çalışmaları değerlendirilerek, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramında yapılacak etkinlikler ele alındı.
     Akyüz, toplantının ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, Romanyada düzenlenen Avrupa Şampiyonasından alınan sonuçlardan memnun olduklarını belirterek, buradan aldıkları 17 madalyanın milli takımın elde ettiği en başarılı sonuç olduğunu söyledi.
     Geçen sene maddi sıkıntı çekmelerine rağmen şampiyonalarda başarılı sonuçlar aldıklarını ifade eden Akyüz, 500 bin lira bütçeyle Avrupada takım halinde 2nci olduklarını vurguladı.
     Akyüz, Türkiyede gün geçtikçe ön plana çıkan wushunun, dünyada en çok yapılan sporlardan biri olduğunu anlatarak, "Wushu Avrupa Şampiyonasında 17 madalya alarak İstiklal Marşımızı 17 kez söyletmek, Türk spor tarihinde bir ilktir. Bu, bir rekordur, hiçbir spor dalında yaşanmamıştır" şeklinde konuştu.
     Federasyon olarak 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramında çeşitli gösteriler düzenlemek istediklerini ifade eden Akyüz, konuya ilişkin Uluslararası Wushu Federasyonu yetkilileriyle görüşmeler yapıldığını ve Çinden 15 sporcunun gösteriler için Türkiyeye geleceğini söyledi.
    
     Muhabir: Enes Duran - Uğur Subaşı
     Yayıncı: Murat Paksoy

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER