Yağmur engel olamadı

Yağmur engel olamadı -Türkiye Sakatlar Derneği Kastamonu Şubesi üyeleri, 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde yoğun yağış altında yürüdü -Türkiye Sakatlar Derneği Kastamonu Şube Başkanı Yolasığmazoğlu: -Çırak olamadık, d


KASTAMONU (A.A) - Türkiye Sakatlar Derneği Kastamonu Şubesi üyeleri, 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde yoğun yağış altında yürüdü.
     Engelleri birlikte aşalım, hayatı birlikte paylaşalım sloganıyla yapılan yürüyüşe, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Seyit Aydın, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve üyeleriyle çok sayıda engelli katıldı.
     Dernek binası önünden başlayarak, Cumhuriyet Meydanına kadar yürüyen engelliler, Atatürk ve Şehit Şerife Bacı Anıtına çelenk bıraktı.
     Türkiye Sakatlar Derneği Kastamonu Şube Başkanı Serhat Yolasığmazoğlu, yürüyüşten önce yaptığı basın açıklamasında, Türk toplumunun yüzde 10unun engelli olduğunu hatırlatarak, engellilerin de toplumun bir parçası olduğunu söyledi.
     Yolasığmazoğlu, kamunun ortak kullandığı alanlarda engellilerin birçok sorunlar yaşadığını belirterek, şöyle konuştu:
     Okullara, resmi dairelere, bankalara, düğün salonlarına, alışveriş merkezlerine ve daha birçok kocaman kocaman, anlı şanlı, süslü binalara hatırlanmamışsak nasıl girebiliriz- İnsanlar için yapıldığı söylenen binalarda biz engellilerin, insan olduğunu unutanlara ne demeliyiz- O binaları yaparken, yaptırırken uymak zorunda oldukları standartların engellilerle ilgili kısmını es geçiveren, binaları bitirdiklerinde anlı şanlı törenlerle açılışlar yapan, açılış maliyeti kadar tutmayan, engelli ulaşım önlemlerini almayanlara ne demeliyiz- Bizlere, nüfusun yüzde 10unun engellilerden oluşmasına rağmen engellileri göremediklerini söylüyorlar. Şimdi cevap veriyoruz, O insanlar yüzünden görmüyorsunuz biz engellileri. Onlar yüzünden bizi potansiyel ihtiyaçlı görüyorsunuz. Çünkü engellilerin okuyabileceği okullar olmadı, okutulmadık. Tedavi imkanlarımız ve sosyal güvencemiz olmadığından tedavi olamadık. İstihdamımız kontenjana tabiydi, kontenjanımız da bütçeye. Nedense bu hususta bütçe hep açık verdi. Çırak olamadık, dolayısıyla meslek sahibi de olamadık.
     Bütün bunların sonunda engellilerin çevresindekilerin himmetiyle hayat sürdüren bireyler haline getirildiğini kaydeden Yolasığmazoğlu, şöyle devam etti:
     Mahallenizde sağlık ocağı, bölgenizde okul ve diğer kamu ihtiyaçlarını sağlayacak birimler için imza topluyorsunuz, eylem yapıyorsunuz. Gerek baskıdan gerek ihtiyaçtan yapılıyor ama engelliler yine düşünülmüyor. İnsanlık için yapılan o binalarda engellilerin düşünülmemesi, sağlamları neden etkilemiyor. Her sağlam insanın bir sakat adayı olduğunu unutmayın.
     Çelenk sunma töreninin ardından, dernek binasına geçilerek kermes açılışı yapıldı.
     AK Parti Kastamonu Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen de kermesi ziyaret ederek, bir süre engelli vatandaşlarla sohbet etti.
     Etkinlikler kapsamında, Mavi Göç konseri ve Özlem Yıldız defilesinin yapılacağı bildirildi.
    
     Muhabir: Yusuf Çelik
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Yağmur engel olamadı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER