Yalovada toplumsal olaylara müdahale tatbikatı

Yalovada toplumsal olaylara müdahale tatbikatı


YALOVA (A.A) - Yalovada çevik kuvvet ekipleri, toplumsal olaylara müdahale tatbikatı yaptı.
     Yalova Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekiplerine verilen Toplumsal Olaylara Müdahale Eğitimi kapsamında Atatürk Stadı önünde tatbikat gerçekleştirildi. Tatbikatın senaryosu gereği toplanan bir grup, çeşitli sloganlar attı. Bu sırada polis, grubun dağılması için uyarıda bulundu. Grup üyeleri, bu uyarıyı dikkate almayıp, polise molotof kokteyli ve tahta parçaları attı.
     Bunun üzerine çevik kuvvet ekipleri dağılmayan göstericilere müdahale etti. Grubun etrafında çember oluşturan polisler göstericileri tek tek gözaltına aldı. Göstericilerin attığı molotof kokteyli nedeniyle oluşan alevler, panzer tarafından söndürüldü.
     İl Emniyet Müdürü Ahmet Selim Akyıldız, gazetecilere yaptığı açıklamada, tatbikatın başarılı geçtiğini belirterek, şöyle konuştu:
     En huzurlu ve yaşanabilir kentler arasında yer alan ilimizde, vatandaşlarımızın huzurunu bozmaya yönelik meydana gelebilecek toplumsal olayların başlamadan önlenmesi, gerçekleşen olaylara daha etkin ve profesyonelce müdahale etme kabiliyetinin geliştirilmesi amacıyla verilen eğitim başarıyla sonuçlanmıştı. Personelimize bu eğitimlerde insan hakları, ulusal ve uluslararası hukuk kuralları, toplumsal olaylara teknik ve taktik müdahale, kitle psikolojisi ve göz yaşartıcı gaz mühimmatlarının kullanımı konularında eğitim verildi.
    
     Muhabir: Erhan Erdoğan / Mehmet Bayer
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Yalovada toplumsal olaylara müdahale tatbikatı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER