Yalovadaki ana oğul cinayeti davası

Yalovadaki ana oğul cinayeti davası -Ocak 2006da, anne ve oğlunu evlerinde öldürdükleri iddiasıyla 6 yıl sonra yakalanan iki sanığın yargılanmasına devam edildi


YALOVA (A.A) - Yalovada, Ocak 2006da, anne ve oğlunu evlerinde öldürdükleri iddiasıyla 6 yıl sonra yakalanan 2 sanığın yargılanmasına devam edildi.
     Yalova Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın duruşmasında, 24 Ocak 2006 tarihinde, bakkal dükkanı işleten Naciye Yiğit ile oğlu Sinan Yiğiti evlerinde boğazlarını keserek öldürdükleri iddia edilen tutuklu sanıklar Erkut Acar (33) ve Hüseyin Demir (27) hazır bulundu.
     Sanıklardan Acar, duruşmadaki ifadesinde, savcılık makamının suçlamalarını reddederek, Ben Şafak Pehlivanın diğer sanığa anlattığı bazı şeylerle ilgili tanık olarak dinlenmesini talep ediyorum. Ben gasp yapacak bir insan değilim. Kendi malım, mülküm vardır. Bugüne kadar da para konusunda kimseye ihtiyacım olmadı. Dosyanın yeniden araştırılmasını talep ediyorum dedi.
     Diğer sanık Demir ise Erkut Acarın söylemiş olduğu tanık hakkındaki beyanları yalandır. Tutukluluk halimle ilgili konuyu mahkemenizin takdirine bırakıyorum ifadesini kullandı.
     Öldürülen ana-oğulun yakınlarının avukatı Cevdet Ulu ise sanıkların ceza indiriminden yararlandırılmamasını talep etti.
     Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına ve duruşmanın ertelenmesine karar verdi.
     Bu arada, önceki duruşmada iddia makamı, her iki sanığın ayrı ayrı konut dokunulmazlığının ihlali, gasp ve adam öldürme suçlarından iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis ile cezalandırmalarını istemişti.
     Öte yandan, sanıkların öldürdüğü iddia edilen Fatih Geçer ile ilgili dava hakkında savcılığın iddianameyi hazırladığı ve davanın aralık ayında görüleceği öğrenildi.
    
     -Olay-
    
     Yalovada 24 Ocak 2006 tarihinde işlenen Naciye Yiğit ve oğlu Sinan Yiğit cinayetleri 6 yıl sonra aydınlatılmış, İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, cinayetin zanlıları olarak Erkut Acar ve Hüseyin Demiri yakalamıştı.
     Zanlıların emniyetteki ifadeleri sonrasında 2005 yılının Ağustos ayından bu yana kayıp olan Fatih Geçeri de öldürdükleri ortaya çıkarılmıştı. Paşaköydeki boş bir arazide bulunan kemiklerin Adli Tıp Kurumunda incelenmesi sonucu, kemiklerin Fatih Geçere ait olduğu belirlenmiş ve Geçerin cenazesi ölümünden 7 yıl sonra 4 Kasım 2012 tarihinde toprağa verilmişti.
    
     Muhabir: Erhan Erdoğan / Haluk Yüksel
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber Yalovadaki ana oğul cinayeti davası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER