Yalovadan kısa kısa

Yalovadan kısa kısa -Yalova Belediyesi Hukuk İşleri Müdürü Kuleli: -Bilişim OSB alanı imar kanununa uygun düzenlenmiştir


YALOVA (A.A) - Yalova Belediyesi Hukuk İşleri Müdürü Murat Kuleli, Bilişim Organize Sanayi Bölgesi (OSB) alanının imar kanununa uygun düzenlendiğini söyledi.
     Kuleli, Kazimiye köyü sınırlarında yer alan Bilişim OSB olarak planlanan yerdeki arsa ve arazi düzenlemelerine ilişkin bilgilendirmede bulundu.
     Düzenlemelerin arsa ve arazi düzenlemesi ile ilgili esaslar hakkındaki yönetmelik hükümlerine uygun olarak yapıldığına dikkati çeken Kuleli, şunları kaydetti:
     Kazimiye köyü sınırlarında Bilişim OSB olarak planlanan taşınmaz malların da bulunduğu toplam 1 milyon 199 bin 786 metrekare yüz ölçümlü alanda, 3194 Sayılı İmar Kanununun 19. maddesi gereğince arsa ve arazi düzenlemesi yapılmıştır. Düzenleme alanı içinde kamu hizmetlerine ayrılan alan 419 bin 426 metrekaredir. Bu alan, aynı yönetmeliğin, düzenleme sahasına alınacak umumi hizmet alanlarının sağlanmasıyla ilgili 7. maddesinde düzenleme sahasının tespitinde, düzenleme ile iskana açılacak sahanın imar planı ile getirilmiş park, otopark, yeşil saha ve umumi hizmet alanlarının sağlanması için bu alanların, düzenlemeye giren parsellerden dengeli olarak alınacak düzenleme ortaklık payı ile karşılanmasına dikkat edilir hükmü gereğince park, otopark, yeşil saha ve umumi hizmet alanlarına ayrılan yerlerdir. Düzenleme ortaklık payı oranı, İmar Kanununun 18. maddesi uyarınca yapılacak arsa ve arazi düzenlemesi ile ilgili esaslar hakkındaki yönetmeliğin, düzenleme ortaklık payı oranına ait esaslar ile ilgili 11. maddesi gereğince hesaplanmıştır.
    
     -YTSOya ziyaret-
    
     Yalova Defterdar Yardımcısı Zeynel Yılmaz, Yalova Ticaret ve Sanayi Odasını (YTSO) ziyaret etti.
     Yılmaz, Vergi Haftası dolayısıyla Vergi Dairesi Müdürü Nurettin Erdoğan ve beraberindekilerle gerçekleştirdiği ziyarette, haftanın, sağlıklı bir vergi bilincinin oluşturulması ve vergiye gönüllü uyumunun sağlanması amacıyla, 1990 yılından bu yana düzenli olarak kutlandığını söyledi.
     YTSO Üyesi Başol Haraç, ziyaret için konuklarına teşekkür edip, çalışmalarında başarılar diledi.
    
     Muhabir: İsmail Ersan / Burak Akay / Mehmet Bayer
     Yayıncı: Zafer Akpınar
<< Önceki Haber Yalovadan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER